Adverteren op Instagram; interessant voor reis- & recreatiebedrijven?

Uit onderzoek van Newcom bleek onlangs al dat 772.000 Nederlanders dagelijks Instagram gebruiken. In totaal zijn ruim 1.8 miljoen Nederlanders te bereiken via Instagram. De foto-app is met name populair onder de jongere doelgroep (onder 25), die langzaam aan van Facebook verdwijnt.

UPDATE: Facebook heeft ons duidelijk gemaakt dat Instagram advertenties vanaf 30 september 2015 voor RED Online Marketing beschikbaar zullen worden. Heb jij interesse om als test-partner een campagne op te zetten? Schroom niet om vrijblijvend van gedachte te wisselen.

Bereiken via Instagram adverteren

instagram adverteren voor reizen en recreatieAdverteren op een medium als Instagram maakt het mogelijk “Instagrammers” snel te bereiken. Facebook adverteren (eigenaar van Instagram) was al even beschikbaar en is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig marketing kanaal voor veel van onze reis- en recreatie klanten.

Nu de jongere doelgroep zich tegen Facebook keert, wordt Instagram zeer interessant om deze doelgroep te bereiken. 70% van de gebruikers is namelijk jonger dan 45 jaar & iets meer dan de helft van alle gebruikers is vrouw.

Uitrol in Nederland

Instagram heeft laten weten dat in het najaar van 2015 de advertentie functionaliteiten naar Nederland zullen komen. Foto’s, video’s en carrousel advertenties zullen waarschijnlijk als eerste bruikbaar zijn voor adverteerders. Nu zijn de advertentiemogelijkheden alleen beschikbaar voor de Verenigde Staten, Canada en Australië.

Voorbeeld van de Instagram carroussel advertentie

De verwachting is dat Instagram zowel brede targetingsopties (zoals demografische gegevens) als vergelijkbare targeting mogelijk zal maken. Vergelijkbare targeting maakt het mogelijk om op basis van een doelgroep, een vergelijkbare doelgroep te targeten met advertenties. Zo kun je bijvoorbeeld: op basis van jouw gasten van afgelopen 3 maanden, nieuwe gasten zoeken met hetzelfde profiel.

Middels Facebook adverteren is het onder andere mogelijk om op basis van: website bezoekers, gasten, nieuwsbriefleden of pagina vind-ik-leuks een vergelijkbare doelgroep te maken. Zo kun je met een klein budget gericht een doelgroep bereiken. Onze verwachting is dat dit ook mogelijk zal worden voor Instagram.

Instagram als start van een uiteindelijke reservering of boeking

Door de oorsprong van de foto-app, biedt Instagram de ultieme mogelijkheid om middels beeld jouw verhaal te vertellen. Gebruikers zien alleen foto’s en korte video’s in hun timeline. Dit maakt het voor jou een interessant medium om de beleving die jij wilt bieden over te brengen.

Nu is het al mogelijk om op Instagram een groot bereik te creëren middels user-generated content (foto’s geplaatst door volgers) of een bekend persoon of account jou te laten promoten. Toch mistte het medium een advertentieplatform. Best logisch, gezien Facebook de foto-app voor een slordige 1 miljard heeft overgenomen. Facebook wil er ook wat aan verdienen.

Instagram is in onze ogen een ultiem branding kanaal, mits je een jongere doelgroep hebt. Je moet dus niet verwachten dat Instagram direct vele boekingen of reserveringen op zal leveren. Een efficiënte online marketing strategie bestaat niet alleen uit conversie. Naamsbekendheid creëren en laten zien wat jou uniek maakt in de reis- of recreatiebranche. Hiervoor zal Instagram effectief zijn.

Jouw eerste Instagram advertentie campagne

Foto’s en video’s die boeiend zijn moeten de drijfveer vormen in jouw eerste Instagram advertentie campagne. Heb je niet de beschikking over deze beelden? Overweeg dan om dit te laten produceren. Voor Instagram heb je echt een authentieke creatieve uiting nodig om betrouwbaar over te komen. Het subtiel verwerken van logo’s of beeldmerken in beeldmateriaal is natuurlijk slim. Voor wie is adverteren op Instagram geschikt?

  • Vakantieparken
  • Touroperators
  • Reisbureau’s
  • Hotels
  • Toerismebureau’s
  • Vliegmaatschappijen
  • etc.

Meer weten over Instagram adverteren?

Wil je meer weten over onze mogelijkheden voor adverteren op sociale media zoals Instagram? Neem gerust contact met ons op!

RED Online Marketing
Prins Clausstraat 38
3433 EP Nieuwegein
Utrecht

info@redonlinemarketing.nl
030 27 46 549

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tips, tricks, trends en ontwikkelingen in onze laatste blogs

Vrijblijvend kennis maken?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op

RED nieuws ontvangen?

0
Inschrijvingen

Ondernemers, managers & marketeers in travel & leisure die maandelijks wél al het RED nieuws ontvangen