Online marketing in Duitsland

De Duitse markt benaderen?

Heb jij besloten om een nieuwe markt aan te trekken en je te gaan focussen op de Duitse markt? Of ben jij al actief op de Duitse markt, maar wil je meer bezoekers trekken? Goed bezig! Nederland is een erg populaire bestemming onder de Duitse bezoeker en de voorspelling is dat deze doelgroep de komende jaren alleen maar zal toenemen. Een interessante markt, dus. Maar als je de Duitse markt wilt benaderen is het wel belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden.

Tone-of-voice

Duitsers willen graag in hun eigen taal aangesproken worden. Zorg voor een correcte vertaling van jouw website zonder spelfouten en met de juiste grammatica. Zo kom je serieus en professioneel over op de Duitse gast. Laat indien mogelijk je teksten vertalen door een native speaker, zij kennen de cultuur en weten hoe zinnen goed geformuleerd moeten worden. 

Wil jij jouw teksten vertalen naar het Duits, maar heb je zelf niet de goede kennis hiervoor? Laat je teksten vertalen door één van onze native speakers! Zij kunnen je helpen met het vertalen van jouw:

Lotte vierkant

Hi! Ik ben Lotte, Directeur Nederland en Duitsland bij RED Online Marketing. Ik help je graag verder op weg!

83 

inwoners x miljoen (2019)

3.948

BNP x biljoen USD (2018)

6,2

Duitse toeristen in Nederland x miljoen (2019)

Cultuurverschillen

Wanneer je je als Nederlands bedrijf voor het eerst wilt focussen op de Duitse markt, is het belangrijk dat je rekening houdt met de cultuurverschillen. Zo zijn Duitsers veel formeler dan Nederlanders; zij vinden Nederlanders vaak veel te direct en informeel. Pas bijvoorbeeld op met tutoyeren. Zorg ervoor dat je het juiste voornaamwoord gebruikt: ‘Du’ of ‘Sie.’ 

De Duitser hecht veel waarde aan autoriteit en betrouwbaarheid. Zo hechten Duitsers veel waarde aan keurmerken, een keurmerk wekt vertrouwen op bij de Duitse klant en vergroot de kans op een daadwerkelijke aankoop. Als je in aanmerking komt voor Duitse keurmerken, zorg er dan voor dat deze duidelijk op je website te zien zijn. 

Online betaalmethodes

Op rekening/achteraf betalen
41.3%
Paypal
32%
ELV/Lastschrift
8.7%
Creditcard
8.5%
Amazon payments
3.4%
SoFort
3.2%
Overig
2.9%

Diensten waar we jou mee kunnen helpen

Heb je vragen of wil je meer weten?

Vul het contactformulier in voor een eerste kennismaking. Wij helpen je graag verder om 1-op-1 jouw vragen te beantwoorden.

Klanten die wij helpen met internationale marketing

de krim texel logo

Onze locaties

Ons hoofdkantoor is gevestigd aan de Catharijnesingel in Utrecht. Hier werken we met het campagneteam, contentteam en onze strategen. 

Daarnaast hebben we een team in 🇩🇪 Duitsland en 🇫🇷 Frankrijk.

Wij spreken

🇳🇱 Nederlands
🇧🇪 Vlaams
🇩🇪 Duits
🇫🇷 Frans
🇬🇧 Engels

👋 Ontmoet het Duitse team!

Om je van dienst te kunnen zijn op de Duitse markt staat ons internationale team voor je klaar. Andre is gevestigd in Duitsland en de  rest van het Duitse team zit in Utrecht. 

Je zult je vast afvragen hoe je dan gaat communiceren met ons internationale team. Maak je geen zorgen. Ze spreken allemaal ook Nederlands. Wel zo gemakkelijk om je internationale strategie of campagnes te bespreken 😉.

Beginnen met internationale marketing?

Neem direct contact met ons op via:

📞 030 – 27 465 49
✉️ info@redonlinemarketing.nl

Of vul het contactformulier in via onderstaande knop