Online Marketing Strategie

Wat is een online marketing strategie?

Je hebt doelen en doelstellingen. Op korte termijn en op lange termijn. Een online strategie is de weg naar die doelen en doelstellingen toe. Het omschrijft “hoe” je de doelen gaat bereiken. We weten dat dit enorm belangrijk is in onze competitieve travel en leisure markt. Een goede online strategie draait om focus.

Met een goede focus kun je gemakkelijker doelstellingen bereiken. Wij adviseren en helpen jou met het bepalen van jouw doelen en het behalen van deze doelen met een succesvolle online marketing strategie.

Waarom maak je een online strategie?

Wij helpen om een totale online strategie op te zetten, dus niet alleen gefocust op Google Ads campagnes, Facebook advertenties of e-mailmarketing. We helpen je ook om aanwezig te zijn in de oriëntatie fase van jouw potentiële gasten en boekers. Zo vergroot je jouw bestaansrecht op lange termijn. Graag denken we mee om jouw online strategie zo efficiënt mogelijk op te zetten.

Corné vierkant

Hi! Ik ben Corné, online marketing strateeg bij RED Online Marketing. Ik geef je graag strategisch advies! 

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Na het aanvragen van een product nemen we altijd eerst contact met je op om kennis te maken en om de wensen en behoeften te bespreken. Onderstaand een aantal voorbeelden van producten. 

We denken een strategie uit voor een bepaald kanaal (Search, Social of E-mail) of een specifieke campagne. Denk aan flighted campaigns, last-minute campagnes, “schouderseizoen” campagnes etc.

Soms wil je van buitenaf iemand die van buiten naar jouw bedrijf of organisatie kijkt. Eenmalig of periodiek. Daarvoor hebben we speciale coaching en advies oplossingen.

Een complete uitwerking van de strategie op korte en lange termijn. Inclusief een actieplan: “hoe breng ik het in de praktijk voor mijn organisatie”.

Met ons internationale team werken we een plan voor je uit om een nieuwe markt te betreden.

 

Hoe werken wij als online marketing bureau?

RED is in 2006 gestart als online marketing bureau voor travel en leisure. Door de jaren heen hebben we ons ontwikkeld als bureau dat ervaring heeft met meer zaken dan online marketing alleen. Eigen online projecten hebben we succesvol opgezet en verkocht aan TravelBird. Strategische expertise hebben we behaald voor grote & kleinere vakantieparken, campings, OTA’s, touroperators, hotels, start-ups en flash-sale sites.

We begrijpen dat niet ieder bedrijf vraagt om dezelfde aanpak. Om goede ondersteuning te bieden bekijken wij per bedrijf of organisatie op welke manier we het beste van dienst kunnen zijn. Wij geloven in deze aanpak voor travel & leisure. Starten met een gedegen strategie, het maken van een meetplan, secuur de online marketing kanalen inrichten en vervolgens analyseren, optimaliseren en bijsturen.

red online marketing werkwijze voor bestemmingen

Greep uit de klanten die we hielpen met een online marketing strategie

Stappenplan | Zo komen we tot jouw succesvolle online strategie

💬 Stap 1 – Kennismaking

Bij RED vinden we het belangrijk dat we jou en jouw bedrijf goed kennen voordat we aan de slag gaan. Tijdens de kennismaking vragen we jou meer over alles dat een rol speelt bij het bepalen van je online strategie. Denk daarbij aan missie, kernwaarden, producten, doelgroepen en doelen. Zo maken we een plan dat past bij jouw uitgangspunten.

🔬 Stap 2 – Onderzoek doen

De volgende stap is onderzoek doen naar de verschillende onderdelen van jouw online strategie. Zo komen we meer te weten wat de situatie is. Zowel van in jouw bedrijf, als van buiten jouw bedrijf. Denk daarbij aan Google Analytics raadplegen, meekijken met jouw CRM-systeem of klantenbestand, een overzicht maken van ontwikkelingen in jouw markt. Zo hebben we alle feiten op een rijtje voordat we het plan maken.

⌨️ Stap 3 – Het opstellen van jouw online strategie

Nu wordt het meer praktisch. We schrijven stellen jouw online strategie op. Een plan met daarin doelstelling, KPI’s, doelgroep persona’s, keuze van kanalen, budgetverdeling, teams, processen en de roadmap. Je zult een praktisch uitvoerbaar plan krijgen waarmee je jouw online strategie succesvol kunt implementeren. 

💪 Stap 4 – Coaching en advies

We weten dat tijdens de implementatie van jouw online strategie altijd onvoorziene zaken op je pad komen. Mensen uit het team kunnen besluiten weg te gaan, wereldwijde omstandigheden zoals het coronavirus, enzovoorts. Voor een succesvol geïmplementeerde online strategie heb je een lange adem nodig. Het is fijn om daarbij begeleid te worden. In maandelijkse sessies kijken we mee bij de implementatie. Zo krijg je grip op jouw online strategie en zorgen we samen dat je online succes hebt!

Corné vierkant

Heb je vragen of wil je meer weten?

Vul het contactformulier in voor een eerste kennismaking. Wij helpen je graag verder om 1-op-1 jouw vragen te beantwoorden.

Meest gestelde vragen van klanten over digitale strategie 

Start met een gedegen online strategie. Doe onderzoek in de markt, naar je concurrentie en bepaal jouw positie. Werk vervolgens je online marketingplan verder uit in een concreet actieplan. Wij helpen je graag om hierin te ondersteunen of het geheel uit handen te nemen.

Om te weten of je online strategie effectief is, moet je data en meting op orde zijn. Hiervoor maak je een meetplan, bijvoorbeeld uitgevoerd in Google Analytics. Bepaal welke doelen en doelstellingen je op korte en lange termijn hebt en maak deze meetbaar. Wanneer je deze doelen en doelstellingen niet behaald, moet je een andere (wél effectieve) strategie bedenken.

Behaal je al even je doelen niet? En weet je zelf niet meer hoe dit komt? Dan helpt het herdefiniëren van een online strategie. Wij kijken dan naar verschillende onderdelen binnen en buiten jouw organisatie en komen er zo samen achter waarom de doelen niet behaald worden. Herdefinieer je online strategie en ga je doelen weer behalen.

Zeker. Ieder bedrijf of organisatie is uniek en heeft zijn eigen uitdagingen. We werken juist voor iedereen om alle uitdagingen te kennen. Zo kunnen we ons specialisme in travel & leisure waarborgen.

Onze locaties

Ons hoofdkantoor is gevestigd op de Catharijnesingel in Utrecht. Hier werken we samen met het campagneteam, contentteam en onze strategen.

We hebben een team in 🇩🇪 Duitsland en 🇫🇷 Frankrijk.

Wij spreken

🇳🇱 Nederlands
🇧🇪 Vlaams
🇩🇪 Duits
🇫🇷 Frans
🇬🇧 Engels

Plan een kennismaking in!