Google Ranking, wat is dat precies?

Google Ranking: voor veel SEO-specialisten en Online Marketeers als heilige graal beschouwd. Een sterke, hoge positie in de Google Ranking, dat is waar het allemaal om draait. Maar wat is die Google Ranking eigenlijk?

Hoge Positie in Google: meer bezoekers

De Google Ranking staat voor de positie die een bepaalde webpagina in de zoekresultaten van Google heeft. Iedereen die aangeeft hoger te willen scoren in Google geeft dus eigenlijk aan zijn/haar Ranking te willen verbeteren. Zeker geen gek idee. Hoe beter je namelijk scoort in Google, hoe groter het aantal bezoekers zal zijn dat je aantrekt. Sta je op nummer 1 in Google? Dan kan het zomaar zo zijn dat ruim 60 procent van de potentiele bezoekers daadwerkelijk op jouw resultaat doorklikt.

Hoe werkt de Google Ranking?

Hoe de Google Ranking precies werkt, is één van de best bewaarde geheimen ter wereld. Het bedrijf maakt gebruik van ingewikkelde formules, algoritmen, die alleen maar bij Google zelf bekend zijn. Gelukkig helpt de zoekmachine ons wel een handje door wat tips van de sluier te lichten. Daarnaast zijn veel SEO experts het over bepaalde factoren eens. Lees onze Best Practices voor SEO om hier meer over te weten te komen.

Dit zegt Google zelf over de weergave

Bij Google staat een perfecte gebruikerservaring altijd voorop. Ze streven er dan ook naar om het beste zoekresultaat bij een zoekopdracht in te geven. Om dit voor elkaar te krijgen, helpt Google de SEO-specialisten een handje. Ze geven op sommige onderdelen namelijk heel duidelijk aan wat je kunt optimaliseren voor SEO. Hoogwaardige content schrijven staat natuurlijk voorop, maar de website moet ook technisch goed in elkaar zitten.

Indexatie van een website

Hoe sterk je content ook is, zonder de juiste technische instellingen kan dit zomaar waardeloos worden voor SEO. Belangrijk is namelijk ook dat de zoekmachines van het bestaan van jouw website afweten. Jouw website moet geïndexeerd kunnen worden voordat deze oproepbaar is in de zoekmachines. Matt Cutts, softwareontwikkelaar bij Google, legt in onderstaande video uit hoe het proces van crawlen en indexeren werkt.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tips, tricks, trends en ontwikkelingen in onze laatste blogs

Vrijblijvend kennis maken?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op

RED nieuws ontvangen?

0
Inschrijvingen

Ondernemers, managers & marketeers in travel & leisure die maandelijks wél al het RED nieuws ontvangen