TikTok flink populairder sinds corona-uitbraak

Ieder jaar doet onderzoeksbureau Soda onderzoek naar het social media gedrag in Nederland. Dit jaar is daar de invloed van corona in opgenomen. Wat ziet het onderzoeksbureau gebeuren? De social media trends die al zichtbaar waren versnelden, waaronder de groei van TikTok.

Bekijk hier het hele onderzoek van Soda. Lees in dit artikel de belangrijkste learnings 😉

Wacht, TikTok?

Nog niet van TikTok (voorheen Musical.ly) gehoord? 

TikTok is het muzikale platform voor jongeren, voorheen bekend als Musical.ly. Het is een mobiele app waarop je in eerste instantie karaoke-video’s van je favoriete nummers mee op kon nemen. Nadat TikTok de Musical.ly app overnam, zag je het aantal gebruikers stijgen. 

Niet alleen de karaoke video’s van jongeren staan meer online, tegenwoordig vind je er verschillende creatieve video’s. Je kunt video’s uploaden die niet meer dan 15 seconden duren. 

73% van de jongeren gebruikt TikTok vaker sinds de uitbraak van corona

TikTok groeit door, Facebook krimpt

“Social media die al groeiende waren, groeien nu harder” volgens Soda. Een van de snelst groeiende kanalen was TikTok en dat gaat nu dus door. Daarnaast ziet het onderzoeksbureau de afname van het Facebook gebruik doorzetten.

Populaire social media onder jongeren (<25)

Onder andere is er onderzoek gedaan naar meest populaire social media kanalen onder jongeren (<25 jaar). Populairste social media:

  1. Whatsapp (99%)
  2. Instagram (98%)
  3. YouTube (93%) 
  4. Snapchat (84%)
  5. Pinterest (47%)
  6. TikTok (43%)
  7. Facebook (23%)

Instagram = meest favoriet

Er is ook onderzoek gedaan naar de social media die jongeren het liefst gebruiken. In het onderzoek is de vraag voorgelegd om een top 3 te maken.

Uit het onderzoek kwam een duidelijke top 3 met Instagram (83%), Whatsapp (71%) en YouTube (63%).  Ook is Snapchat met 37% nog steeds populair en wordt TikTok door 19% verkozen als één van de drie. 

Slechts 3% van de de jongeren schaart Facebook in de top 3. En TikTok? Sinds de uitbraak van corona geeft 73% van de jongeren aan TikTok vaker te gebruiken. Ook is dat terug te zien voor Instagram (78%) en YouTube (68%).

Weten hoe jij TikTok zakelijk in kunt zetten?

Hoi, ik ben Roy en ben de eigenaar van RED Online Marketing. Ik denk graag met je na hoe je TikTok zakelijk in kunt zetten.

Roy

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Vrijblijvend kennis maken?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op

RED nieuws ontvangen?

0
Inschrijvingen

Ondernemers, managers & marketeers in travel & leisure die maandelijks wél al het RED nieuws ontvangen