Start met SEO-content voor 2021

2021 lijkt nog ver weg, maar nu is juist een goed moment om te starten met je SEO-content voor 2021. Het vroegboek seizoen komt al snel dichterbij en nu de binnenlandse accommodaties en campings vol beginnen te raken voor deze zomer gaan de vakantiegangers vast vooruit kijken naar volgend jaar.

Het is nog steeds onzeker wanneer we weer naar het buitenland kunnen reizen, maar dit kan zomaar eens 2021 zijn. Daarom is het voor reis- en recreatiebedrijven, of ze nu de binnen- of buitenlandse markt bedienen, van groot belang om ook in de SEO-content vast naar 2021 te kijken.

Hieronder leggen we uit hoe je dit het beste aan kan pakken.

Doe een zoekwoordenonderzoek

Zoals altijd voordat je een tekst gaat schrijven is het goed om zoekwoordenonderzoek te doen. Zo kom je er achter welke woorden jouw doelgroep nu echt gebruikt om je product of dienst te vinden. Ook voor je 2021 pagina’s is dit aan te bevelen. Hier zitten wel wat haken en ogen aan.

In veel SEO-tools is het lastig om vooruit te kijken. De data per zoekwoord is data uit het verleden. Daarom is het vaak lastig om zoekvolumes te achterhalen voor zoekwoorden met een jaartal in de toekomst erachter. Mensen zoeken nu bijvoorbeeld nog weinig op ‘vakantie in 2021’ waardoor de SEO-tools geen gemiddeld zoekvolume kunnen bepalen.

Gelukkig kunnen we wel terug in de tijd kijken. Bekijk bijvoorbeeld welke zoekwoorden met jaartal vorig jaar populair waren. Ben je bijvoorbeeld een camping? Kijk dan naar ‘kamperen in Nederland 2019’. Had dat toen een hoog zoekvolume? Grote kans dat dat volgend jaar hetzelfde is maar dan voor 2021.

Een lijst met SEO zoekwoorden voor 2019.

Gebruik naast een SEO-tool ook je eigen kennis van de branche. Weet jij bijvoorbeeld dat er volgend jaar een populair evenement gaat plaatsvinden waar nu nog niemand op zoekt? Maak dan ook hier een landingspagina voor. Er is dan misschien nu nog geen zoekvolume, maar dit kan in de toekomst wel komen.

Maak landingspagina’s voor 2021

Maak voor 2021 vast algemene landingspagina’s over je product of dienst. Zo geef je Google de tijd om deze pagina’s te laten ranken. Biedt je bijvoorbeeld reizen aan naar Thailand, beschrijf dat op deze pagina waarom Thailand juist in 2021 zo leuk is om te bezoeken. Zijn er bijvoorbeeld speciale evenementen of feesten? Voeg dit toe!

Zorg voor een goed gevulde pagina met informatie die echt interessant is voor je doelgroep. Schrijf niet alleen voor Google, schrijf ook zeker voor je bezoeker.

Kijk verder dan alleen SEO

Deze 2021 landingspagina zijn niet enkel te gebruiken voor SEO. Ook voor betaalde campagnes zijn ze goed te gebruiken. Begin nu alvast met promotie voor 2021 en gebruik deze pagina om je bezoekers daar warm voor te maken. Zeker voor verre reizen, waarvan we weten dat het niet heel waarschijnlijk is dat ze in 2020 nog doorgaan, is dit een goed idee.

Wil je meer weten over SEO in 2021 of kunnen we je verder helpen met je SEO strategie? Neem dan contact met ons op.

RED nieuws ontvangen?

0
Inschrijvingen

Ondernemers, managers & marketeers in travel & leisure die maandelijks wél al het RED nieuws ontvangen

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Vrijblijvend kennis maken?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op

RED nieuws ontvangen?

0
Inschrijvingen

Ondernemers, managers & marketeers in travel & leisure die maandelijks wél al het RED nieuws ontvangen