Recensies belangrijk in online strategie

Online recensies mogen niet langer ontbreken in de marketingstrategie van welk bedrijf dan ook. Dat stelt websitebuilder.com. Recensies helpen ons namelijk te besluiten wat we eten, kijken, kopen en verkopen. Ze vormen een groot, integraal onderdeel van hoe we ons als consumenten en bedrijfseigenaren bedragen.

Een review helpt bij onze beslissingen

Kijkend naar de reisbranche helpen beoordelingen van derden ons beslissingen te nemen over plaatsen waar we nog nooit zijn geweest. In de vakantie-business zijn er zo veel keuzes te maken, dat we ons als consument graag laten leiden door ervaringen van anderen.  Websitebuilder.org zette een aantal interessante feiten op een rij.

Feiten over online beoordelingen

  • Gebruikersbeoordelingen worden veel gebruikt door reizigers. 59 procent van de consument zegt dat recensiesites de meeste invloed hebben op hun boekingsbeslissingen.
  • Online reviews hebben een grote impact op zowel bedrijven als consumenten. De impact kan positief of negatief zijn. 22 procent van de consumenten zal geen product kopen nadat ze slechts één negatieve recensie hebben gelezen.
  • De top vijf van industrieën die negatief beïnvloed worden door online recensies zijn: restaurants, hotels, kantoren, ziekenhuizen en haarsalons.

Gebruik van recensies in de reis-sector

Casestudy: TripAdvisor Reviews

Voor de reviews van hotels en motels wordt TripAdvisor het vaakst gebruikt. Een ongelooflijke 98 procent van de ondervraagde consumenten meende dat de hotelbeoordelingen op TripAdvisor hun eigen ervaring accuraat weerspiegelden. Uit een casestudy naar TripAdvisor blijkt daarnaast dat ruim driekwart van de consumenten bereid is meer te betalen voor een hotel met goede reviews. 78 procent van de consumenten geeft aan reviews van anderen ontzettend belangrijk te vinden bij de beslissing rondom een verblijfplaats.

Casestudie beoordelingen op TripAdvisor

Veelgebruikte reviewsites in travel

Nu is TripAdvisor natuurlijk niet de enige website waarop recensies geplaatst kunnen worden. Ook Booking.com, Zoover, HolidayCheck, Vakantiepanel, TripExpert, Expedia en Travelocity doen het goed. Focus je echter niet alleen daar op. Op je eigen website kun je namelijk ook vaak ruimte maken om reviews te plaatsen. Daarnaast kan Google Mijn Bedrijf op de overzichtspagina in Google reviews tonen over jouw reisbedrijf. Zeker de moeite waard om je daarin te verdiepen.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Vrijblijvend kennis maken?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op

RED nieuws ontvangen?

0
Inschrijvingen

Ondernemers, managers & marketeers in travel & leisure die maandelijks wél al het RED nieuws ontvangen