FAQ schema, wat is het en hoe voeg je het toe

Wat is FAQ schema voor structured data?

FAQ schema is een vorm van structured data. Structured data is een stukje code dat je toevoegt aan een pagina waarin je aangeeft wat voor soort content er op de pagina te vinden is. Het FAQ schema is speciaal voor veelgestelde vragen.

In de code van je website geef je aan welk stuk tekst een vraag is en welk stuk tekst een antwoord. Zo kan Google heel snel en duidelijk zien hoe je pagina in elkaar zit en onderscheid maken tussen de verschillende soorten content. Als beloning hiervoor kan Google deze vragen en antwoorden laten zien in de zoekresultaten.

Een mooi voorbeeld is van hotelspecials.nl. Zij implementeerde FAQ schema op een pagina over de beste hotels in Maastricht. Ze hebben vier vragen en antwoorden op de pagina gezet en hier structured data aan gehangen in de html van de pagina.

Tekst op de pagina:

Hoe ziet dit er dan in Google uit:

De voordelen van FAQ Schema:

 • Je valt heel erg op tussen je concurrenten in Google.
 • Je neemt meer ruimte in in de zoekresultaten waardoor mensen minder snel over je resultaat heen lezen.
 • Je CTR (doorklikratio) gaat omhoog.
 • Je kan direct de meest prangende klantvragen beantwoorden.
 • Google begrijpt je pagina beter en daardoor kan je hoger gaan ranken.

Hoe voeg ik FAQ schema toe aan mijn website?

Het gemakkelijkste is om aan je webbouwer te vragen of hij/zij dit kan toevoegen aan de pagina’s. Dit kan per pagina in de HTML of in JASON-LD. Wellicht kunnen ze er voor zorgen dat het automatisch wordt toegevoegd zodra jij een FAQ-blokje aan een pagina toevoegt. Dat maakt het extra makkelijk en hoe je er niet elke keer over na te denken.

Wil je er zelf mee aan de slag zonder hulp van je webbouwer? Het is ook mogelijk om aan de bekende CMS-systemen een plug-in toe te voegen waarmee je gemakkelijk structured data kunt toevoegen. WordPress heeft bijvoorbeeld de schema & structured data-plugin. Hiermee kan je gemakkelijk schema toevoegen zonder in de code van de website te hoeven werken.

Wil je meer weten over FAQ schema en hoe je dit kunt toevoegen aan je website? Download dan onze whitepaper met uitgebreide uitleg of neem contact met ons op.

 • 🔢 Aan hoeveel vragen kan ik FAQ schema toevoegen?

  Google laat 3 tot 10 verschillende vragen zien per zoekresultaat. Zorg dus dat er minstens 3 vragen op een pagina staan.

 • 🔎 Zijn er nog andere vormen van structured data die ik op mijn website kan gebruiken?

  Ja, zeker. Je vind alle beschikbare schema's op schema.org. Voeg bijvoorbeeld schema toe aan je productpagina's of je blogposts.

 • 😊 Hoe krijg ik emojis in de zoekresultaten?

  Door de emoji toe te voegen aan de tekst op de pagina zorg je dat hij ook in de zoekresultaten kan komen. Kijk bijvoorbeeld op emojipedia.org voor de opties.

Wil je meer weten over FAQ schema en hoe je dit kunt toevoegen aan je website? Download dan onze whitepaper met uitgebreide uitleg of neem contact met ons op.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Vrijblijvend kennis maken?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op

RED nieuws ontvangen?

0
Inschrijvingen

Ondernemers, managers & marketeers in travel & leisure die maandelijks wél al het RED nieuws ontvangen