Groningen Airport Eelde: Blogs en SEO teksten

Voor de nieuwe website van Groningen Airport Eelde hebben wij een bijdrage mogen leveren voor nieuwe en herschreven content. 

Elke bestemming heeft een eigen pagina gekregen met een interessante inleiding, goede redenen om een bepaalde bestemming te bezoeken en persoonlijke handige tips.

Het schrijven van nieuwe content

Vanaf Groningen Airport Eelde vlieg je naar zo’n 100 bestemmingen. Voor 24 van deze bestemmingen hebben wij geheel nieuwe SEO teksten geschreven voor op de website. Enkele bestemmingen waar wij over hebben geschreven zijn bijvoorbeeld Barcelona, Praag en Wenen.

Het herschrijven van bestaande content

Er stonden al 26 SEO teksten op de (oude) website van Groningen Airport Eelde. Deze teksten waren alleen nog niet volledig en voldeden niet aan het nieuwe format van de website. Wij hebben deze teksten herschreven en er daarmee voor gezorgd dat alle teksten nu op één lijn liggen.

Het opzetten van een blogpagina

Tot mei 2019 was een blogpagina nog geen onderdeel van de website van Groningen Airport Eelde. Aangezien blogs onder andere goed zijn voor de organische positie van een website in Google, kregen wij de vraag hierover mee te denken. In overleg met de organisatie hebben we een contentkalender samengesteld. Hierbij zijn relevante zoekwoorden verbonden aan interessante onderwerpen. Vervolgens hebben wij de blogs ook mogen schrijven en zijn deze sindsdien terug te vinden op de blogpagina op de website.