Backoffice inzicht voor succesvolle online marketing voor jouw vakantiepark

De bezettingsgraad is voor campings, vakantieparken en hotels een van de belangrijkste graadmeters. Tijdens periodieke contactmomenten tussen klant en ons komt dit altijd naar voren. Hier stem je immers je actie-gedreven marketing op af.

Moet je investeren in last minute boekingen voor de zomer? Of zit je al enorm goed gevuld en moet de focus meer op de herfst of de kerst komen te liggen? Of loop je momenteel achter in boekingen voor volgend jaar ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar? Voor een van onze klanten, Oasis Premium Resorts, hebben regelmatig te maken met dit soort vragen.

Soms kunnen de vragen m.b.t. bezetting niet wachten tot het volgende contactmoment. Sterker nog, als marketingbureau ben je graag proactief en stem je de marketing graag zo snel mogelijk af op de bezettingsgraad. Daarom werken we graag met toegang tot de reserveringssystemen van onze klanten. We zien dan precies hoe het er voor staat en waar we de focus op kunnen leggen.

Wat levert dit op?

De uitdaging

Hoe zorgen we er voor dat we de campagnes altijd richten op de juiste periode?

Naast kennis van de markt (voor welke periode boekt men?) wil je dan weten hoe vol periodes zitten. Toegang tot het reserveringssysteem voor alle Oasis Premium Resorts is noodzakelijk.

Het resultaat

Voor Oasis Premium Resorts werken we direct in het reserveringssysteem Booking Experts, waarin we de bezetting per week gemakkelijk in kunnen zien. Regelmatig kijken we welke focus de campagnes moeten hebben. Zo switchen we vaak van last minute naar een specifieke vakantieperiode of van de tweepersoonsaccommodaties naar groepsverblijven.

Dit zorgt voor:

  • Meer zichtbaarheid
  • Relevantere bezoekers
  • Een betere bezetting door het gehele jaar 🏕️

Is last minute bijna alles vol? Dan gaan de betreffende campagnes uit en bespaar je kosten, die je weer in kunt zetten richting periodes die nog niet vol zitten. Normaal gesproken heb je hier een contactmoment met de klant voor nodig, in dit geval niet. Zo pas je je snel aan aan de situatie en is de focus altijd optimaal afgesteld.

Door de toegang tot reserveringssysteem Booking Experts stellen we onszelf daarnaast in staat advies te geven hoe de specifieke seizoenen aangevlogen kunnen worden. Denk aan acties, arrangementen of het neerzetten van een nieuwe doelgroep. Deze proactieve houding werkt goed voor zowel de klant als voor ons als marketingbureau. Je bent alles namelijk een stapje voor en kunt taken weg plannen.

Minder tijd aan overleg, meer tijd voor marketing 💪

Je verliest op deze wijze geen tijd want je hoeft geen informatie in te winnen. Zo kan je snel doorpakken en het snelst resultaat boeken. Want we weten allemaal, tijd is geld, en in de vakantiebranche kan een gemiste kans voorkomen worden.

Wij zijn in staat om in alle reserveringssystemen te werken. Naast Booking Experts werken we onder andere in Stratech, Bookzo, Holiday Agent, Every Office, Tommy, Maxxton en meer.

Lees hier in welke reservering- en CMS systemen voor campings en vakantieparken we werken.

”Een naadloze integratie tussen systemen, partners en processen is van levensbelang. Ons doel is dan ook om niet het proces, maar het systeem leidend te laten zijn in de keuzes die we maken.” 

Mark Wichers, e-commerce manager Oasis Premium Resorts

Doel van deze samenwerking
Branding
Traffic
Leads
Omzet

Meer over Oasis Premium Resorts

Oasis Premium Resorts brengt een combinatie van het beste uit drie werelden. Unieke accommodaties op de mooiste plekken ter wereld, luxe faciliteiten en 24/7 service gegarandeerd. Met luxe resorts aan de Zeeuwse kust, de Franse en Oostenrijkse Alpen, de Vendée en Curaçao biedt het mogelijkheden om te genieten over heel de wereld.

Soms kunnen de vragen m.b.t. bezetting niet wachten tot het volgende contactmoment. Sterker nog, als marketingbureau ben je graag proactief en stem je de marketing graag zo snel mogelijk af op de bezettingsgraad. Daarom werken we graag met toegang tot de reserveringssystemen van onze klanten. We zien dan precies hoe het er voor staat en waar we de focus op kunnen leggen.

Voor jouw vakantiepark ook meer gemak met online marketing?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op