Online marketing in België

De Belgische markt benaderen?

Heb jij besloten om een nieuwe markt aan te trekken en je te gaan focussen op de Belgische markt? Of ben jij al actief op de Belgische markt, maar wil je meer bezoekers trekken? Goed bezig! België heeft een hoogontwikkelde markt met meer dan 11 miljoen consumenten. Bovendien ligt het natuurlijk naast de deur en kun je in de meeste gevallen gewoon Nederlands praten! Echter zijn er wel een aantal belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden als je deze markt wilt betreden.

Tone-of-voice

Veel marketeers maken regelmatig de fout om Belgen op dezelfde manier te benaderen als Nederlanders. Belgen zijn over het algemeen wat afstandelijker en formeler. In Nederland zijn we gewend om met ‘je’ aangesproken te worden. In België is ‘u’ de juiste aanspreekvorm. In België worden echter 3 talen gesproken; Vlaanderen is officieel Nederlandstalig, terwijl Wallonië grotendeels Franstalig is met een klein percentage dat Duits spreekt. 

Wil jij jouw teksten vertalen naar het Frans of Duits maar heb je hier zelf niet de juiste kennis en vaardigheden voor? Laat je teksten vertalen door één van onze native speakers! Zij kunnen je helpen met het vertalen van jouw:

Lotte vierkant

Hi! Ik ben Lotte, Directeur Nederland en Duitsland bij RED Online Marketing. Weten wat ik voor jouw organisatie kan betekenen?

Neem contact op

12 

inwoners x miljoen (2019)

543

BNP x miljard USD (2019)

2,4

Belgische toeristen in Nederland x miljoen (2018)

Cultuurverschillen

Als je in België zaken gaat doen is het belangrijk je bewust te zijn van de verschillen tussen de regio’s Wallonië en Vlaanderen. Naast dat er in Wallonië voornamelijk Frans wordt gesproken en in Vlaanderen voornamelijk Nederlands, zijn er ook nog andere verschillen om rekening mee te houden. Belgen zijn over het algemeen wantrouwend en veel minder direct dan Nederlanders. In België bouw je eerst een vertrouwensrelatie op voordat je zaken gaat doen. In Wallonië speelt een persoonlijke band met de zakenpartner een nog belangrijkere rol dan in Vlaanderen. 

Belgen zijn extreem risicomijdend

– Ervaringsdeskundige Evert van Wijk

Online betaalmethodes

Bancontact (online)
49%
Creditcard
47%
Paypal
27%
Bank transfer (online)
17%
Bancontact (betaling bij aflevering)
10%
Giftcards/spaarpunten
9%
Contant (betaling bij aflevering)
4%
Bank transfer (op het bankkantoor)
3%
Direct debit
1%
Overig
1%

Diensten waar we jou mee kunnen helpen

Lotte vierkant

Heb je vragen of wil je meer weten?

Vul het contactformulier in voor een eerste kennismaking. Wij helpen je graag verder om 1-op-1 jouw vragen te beantwoorden.

Klanten die wij helpen met internationale marketing

boudewijn seapark logo

Onze locaties

Ons hoofdkantoor is gevestigd aan de Catharijnesingel in Utrecht. Hier werken we met het campagneteam, contentteam en onze strategen. 

Daarnaast hebben we een team in 🇩🇪 Duitsland en 🇫🇷 Frankrijk.

Wij spreken

🇳🇱 Nederlands
🇧🇪 Vlaams
🇩🇪 Duits
🇫🇷 Frans
🇬🇧 Engels

👋 Ontmoet het internationale team

Om je van dienst te kunnen zijn op de buitenlandse markt staat ons internationale team voor je klaar. 

Je zult je vast afvragen hoe je dan gaat communiceren met ons internationale team. Maak je geen zorgen. Ze spreken allemaal ook Nederlands. Wel zo gemakkelijk om je internationale strategie of campagnes te bespreken 😉.

Beginnen met internationale marketing?

Neem direct contact met ons op via:

📞 030 – 27 465 49
✉️ info@redonlinemarketing.nl

Of vul het contactformulier in via onderstaande knop