Online marketing in Frankrijk

De Franse markt benaderen?

Heb jij besloten om een nieuwe markt aan te trekken en je te gaan focussen op de Franse markt? Of ben jij al actief op de Franse markt, maar wil je meer bezoekers trekken? Goed bezig! Met de één na grootste populatie en het één na grootste BBP is het marktpotentieel van Frankrijk groot. Een interessante markt, dus. Maar als je de Franse markt wilt benaderen is het wel belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden.

Tone-of-voice

Aangezien de meeste Fransen geen Engels spreken, is het belangrijk dat je de Franse taal spreekt. Zorg voor een correcte vertaling van je website zonder spelfouten en met de juiste grammatica. Laat indien mogelijk je teksten vertalen door een native speaker, zij kennen de cultuur en weten hoe zinnen goed geformuleerd moeten worden.Β 

Wil jij jouw teksten vertalen naar het Frans, maar heb je hier zelf niet de juiste kennis en vaardigheden voor? Laat je teksten vertalen door één van onze native speakers! Zij kunnen je helpen met het vertalen van jouw:

Rene portretfoto

Hi! Ik ben RenΓ©, Franstalige online marketeer bij RED Online Marketing. Werkend vanuit- en wonend in Frankrijk.Β πŸ‡«πŸ‡·

Ik vertel je graag meer over internationale marketing voor Frankrijk.
Neem contact op

67Β 

inwoners x miljoen (2019)

2.778

BNP x miljard USD (2019)

893

Franse toeristen in Nederland x duizend (2018)

Cultuurverschillen

Wanneer je de Franse markt wilt benaderen is het belangrijk om rekening te houden met de cultuurverschillen tussen Nederland en Frankrijk. De Franse cultuur is nogal formeel en traditioneel vergeleken met de Nederlandse markt. Het is gebruikelijk om iemand met u/uw aan te spreken (‘vous’ of ‘votre’). Gebruik ook geen ‘Jip en Janneke taal’ op je website, maar probeer je boodschap wat directer en ‘straight to the point’ over te brengen. Schriftelijk zijn Fransen over het algemeen vrij direct.

Bovendien is het opbouwen van relaties erg belangrijk voor de Fransman. Voor een goede klantrelatie is structureel contact van belang. Simpelweg je product of dienst volgens afspraak leveren is daarbij niet genoeg. Persoonlijk contact (face-to-face of telefonisch) werkt beter.

Online betaalmethodes

Bankpas
46.39%
Paypal
31.35%
E-creditcard
8.79%
Cadeaubonnen
6.84%
Betaling bij aflevering
2.54%
Cheque
1.66%
Klantenkaart
1.27%
Google wallet & Apple Pay
0.68%
Consumentencreditcard
0.49%

Diensten waar we jou mee kunnen helpen

Rene portretfoto

Heb je vragen of wil je meer weten?

Vul het contactformulier in voor een eerste kennismaking. Wij helpen je graag verder om 1-op-1 jouw vragen te beantwoorden.

Klanten die wij helpen met internationale marketing

boudewijn seapark logo

Onze locaties

Ons hoofdkantoor is gevestigd aan de Catharijnesingel in Utrecht. Hier werken we met het campagneteam, contentteam en onze strategen.Β 

Daarnaast hebben we een team in πŸ‡©πŸ‡ͺ Duitsland en πŸ‡«πŸ‡· Frankrijk.

Wij spreken

πŸ‡³πŸ‡± Nederlands
πŸ‡§πŸ‡ͺ Vlaams
πŸ‡©πŸ‡ͺ Duits
πŸ‡«πŸ‡· Frans
πŸ‡¬πŸ‡§ Engels

πŸ‘‹ Ontmoet het internationale team

Om je van dienst te kunnen zijn op de buitenlandse markt staat ons internationale team voor je klaar. Onze Franse specialist RenΓ© Bos is is gevestigd in Frankrijk en weet dus hoe je de Franse markt het best kunt benaderen. 

Je zult je vast afvragen hoe je dan gaat communiceren met ons internationale team. Maak je geen zorgen. Ze spreken allemaal ook Nederlands. Wel zo gemakkelijk om je internationale strategie of campagnes te bespreken πŸ˜‰.

Beginnen met internationale marketing?

Neem direct contact met ons op via:

πŸ“ž 030 – 27 465 49
βœ‰οΈ info@redonlinemarketing.nl

Of vul het contactformulier in via onderstaande knop