Google Mijn Bedrijf

Wat is Google Mijn Bedrijf?

Als bedrijf wil je je gegevens zo duidelijk mogelijk in Google laten zien aan mensen die op zoek zijn naar jouw dienst of product. Een goed geoptimaliseerde Google Mijn Bedrijf pagina is daarbij onmisbaar.

Google Mijn Bedrijf, ook wel Google My Business genoemd, is een gratis tool van Google waarin je de informatie die Google over jouw bedrijf laat zien kan beheren. Denk bijvoorbeeld aan de informatie in Google Maps. Maar ook als mensen naar jouw bedrijfsnaam zoeken, wordt de Google Mijn Bedrijf informatie getoond in de zoekresultaten.

Waarom is Google Mijn Bedrijf belangrijk?

Wij kunnen je helpen met het opzetten en optimaliseren van jouw Mijn Bedrijf pagina. We kiezen de juiste zoekwoorden uit en plaatsen de informatie en afbeeldingen zodat jij goed opvalt in de zoekresultaten.

Lotte vierkant

Hi! Ik ben Lotte, Directeur Nederland en Duitsland bij RED Online Marketing. Weten wat ik voor jouw organisatie kan betekenen?

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Na het aanvragen van een product, nemen we altijd eerst contact met je op om kennis te maken en om de wensen en behoeften te bespreken. Onderstaand een aantal voorbeelden van producten. 

Welk product past bij mij?

Heb je een specifieke wens? Laat dit aan ons weten. We kijken graag met je mee en zoeken naar een passende oplossing op maat. Stel gerust je vragen over de producten!

Hoe werken wij als online marketing bureau?

Bij RED Online Marketing ziet het Google Mijn Bedrijf traject er als volgt uit:

Om te beginnen nemen we je mee in het proces van het aanmaken van een account. Heb je al een account? Dan helpen we je bij het toegang geven aan RED.

RED neemt de inrichting van het account voor zijn rekening. Dit bestaat uit het volgende:

 • De juiste bedrijfsgegevens worden ingevoerd.
 • De foto’s worden toegevoegd.
 • De juiste zoekwoorden worden verwerkt.
 • De categorieën worden gekoppeld.
 • De producten worden toegevoegd.
 • De optie ‘direct boeken’ wordt toegevoegd (indien beschikbaar).

Nu is je account volledig ingericht. Google Mijn Bedrijf moet wel regelmatig geupdate worden. Hier geven we je advies over:

 • Hoe maak je goede posts?
 • Hoe verzamel je reviews?
 • Hoe versterk je je klantenbinding met Google Mijn Bedrijf?
 • Hoe reageer je op vragen vanuit Google Mijn Bedrijf?
 • Uitleg over de statistieken.
 • Hoe kom je in de Local Map Pack (local SEO)?
red online marketing werkwijze voor bestemmingen

Hoe kunnen we je helpen met Google Mijn Bedrijf?

Hulp bij het aanmaken van je account

We helpen je bij het aanmaken van een Google Mijn Bedrijf account. Door RED vervolgens toegang te verlenen kunnen we aan de slag.

We richten je account in

We richten je account volledig in. Denk hierbij aan alle bedrijfsgegevens, maar ook aan het gebruik van de juiste zoekwoorden.

We geven je advies

Nadat we het account hebben opgeleverd geven we je advies over het up-to-date houden van je Google Mijn Bedrijf.

We stellen koppelingen in

Mocht het gewenst zijn kunnen we een koppeling maken tussen je Google Ads account en je Google Mijn Bedrijf account.

Lotte vierkant

Heb je vragen of wil je meer weten?

Vul het contactformulier in voor een eerste kennismaking. Wij helpen je graag verder om 1-op-1 jouw vragen te beantwoorden.

Onze locaties

Ons hoofdkantoor is gevestigd op de Catharijnesingel in Utrecht. Hier werken we met het campagneteam, contentteam en onze strategen.

We hebben een team in 🇩🇪 Duitsland en 🇫🇷 Frankrijk.

Wij spreken

🇳🇱 Nederlands
🇧🇪 Vlaams
🇩🇪 Duits
🇫🇷 Frans
🇬🇧 Engels

Onderdeel van SEO

Google Mijn Bedrijf kan ook als onderdeel van onze SEO (zoekmachineoptimalisatie) dienst afgenomen worden. We zorgen dan tevens voor de inrichting van je account en helpen om Google Mijn Bedrijf te integreren in je (local) SEO-strategie. Wil je bijvoorbeeld een fysieke locatie zoals een camping of reisbureau? Dan is investeren in Local SEO een must.

Google Premier Partner

Omdat wij direct in contact staan met Google is het gemakkelijk om problemen op te lossen en vragen te stellen. Schroom dus ook niet om bij ons aan te kloppen met vragen en problemen.

Meer weten over Google Mijn Bedrijf