5 redenen om nu in SEO te investeren

Waarom is het belangrijk om te investeren in SEO?

Spoiler-alert ! Gratis verkeer bestaat niet …

Websiteverkeer kan je op verschillende manieren naar je website trekken.
Een daarvan is organisch verkeer via zoekmachines. Vaak wordt gedacht dat dit een gemakkelijke gratis manier is om verkeer op je website te krijgen. Niks is minder waar. Het is niet voldoende om enkel een website vol met content of producten te hebben, dit zorgt er niet direct voor dat organisch verkeer op magische wijze ontstaat. Voor alle soorten verkeer die je naar je website wilt trekken zul je een investering moeten doen. Voor organisch verkeer is dat niet anders.

In een bedrijf investeren en meteen resultaten kunnen zien. Wie droomt er niet van? Bij SEO werkt het alleen niet zo. SEO is voor de wat langere adem en kan worden gezien als een uithoudingsrace in plaats van een sprint zoals bijvoorbeeld SEA kan zijn.

Het maakt in dit geval niet uit of je een pretpark, campinggroep of reisbureau bent. Om de best mogelijke ROI te krijgen moet je investeren in meerdere onderdelen van online marketing die bijdragen aan de groei van verkeer.

1.  Waarom is het belangrijk om te investeren in SEO?

In de zoekresultaten is er een plek voor iedereen, maar om bovenaan te komen moet je zelf aan de slag! Zonder speciale SEO optimalisatie is er een kans dat je website onzichtbaar blijft voor potentiële klanten (vooral als je in een zeer concurrerende sector zit). Tenzij ze specifiek naar je merknaam zoeken, zullen je potentiële klanten je site helemaal missen en dat is erg jammer! Hier speelt de organische positionering in de zoekmachines een fundamentele rol: hoe hoger je staat hoe gemakkelijker je klanten je vinden.

Aangezien SEO nauw verbonden is met de gebruikerservaring, is investeren in SEO ook goed voor je merkimago. Door je te verdiepen in je doelgroepen, hun behoeften en verwachtingen, zal je hen een site kunnen aanbieden die doeltreffend en aangenaam in het gebruik is. Dit zal een positief effect hebben op je reputatie. Wat vervolgens weer helpt bij het hoog ranken in de zoekmachine. 

Bij RED, gebruiken we onze ervaring en expertise in de reis- en recreatiebranche en het 5-stages of travel model van Google om een optimale gebruikerservaring te creëren. Hoe meer mensen je naar je site weet te trekken hoe grote de kans op een conversie is. SEO is een effectieve manier om dit proces te beginnen door het aantrekken van kwaliteitsverkeer.

5 five stages of travel google red online marketing travel leisure

2. Is SEO belangrijk voor mijn bedrijf?

Het ontwikkelen van een goede SEO-strategie legt nieuwe kansen en ideeën bloot. En dat is niet voor niets: als je weet wat je doelgroep in je branche zoekt, kun je ideeën opdoen om (niche)markten te veroveren!

Dankzij de zogenaamde “long tail” zoekopdrachten (complexere zoekopdrachten die vaak uit meerdere zoekwoorden bestaan, vaak met weinig concurrentie, een wat lager zoekvolume, maar een hoge relevantie voor de doelgroep) die wij samen kunnen opsporen, is het mogelijk zeer specifieke behoeften en vragen te ontdekken waaraan je wellicht kunt voldoen. En als je concurrenten geen passend antwoord op deze vragen bieden, is het zeer waarschijnlijk dat de gebruikers op jouw website terecht zullen komen.

3. Hoe kan ik SEO het beste inzetten?

Het is belangrijk om goed uit te zoeken op welke manier jouw (potentiële) klanten naar jouw website komen. Hiervoor moet je eerst onderzoeken welke zoekwoorden je potentiële klanten gebruiken in de zoekmachine. Want die zijn voor jou interessant. Vervolgens moet de website geoptimaliseerd worden op die zoekwoorden. Zo verkrijg je kwalitatief hoogwaardig verkeer waarbij de kans groter is dat ze een conversie maken.

Als jij deze zoekwoorden niet weet, zal je website waardevol verkeer mislopen en waarschijnlijk (potentiële) klanten verliezen aan je concurrenten. In een SEO-strategie is kennis van de doelgroep essentieel om deze valkuil te vermijden. Om te converteren, moet je weten wat de belangrijkste vragen zijn die jouw klanten hebben over jouw product. Kruip in de huid van je websitebezoekers en geef meteen antwoord op hun vragen.

Zoekopdracht SEO

4. Moet ik stoppen met SEO zodra ik verkeer krijg?

Je hebt al overwogen om in SEO te investeren, maar aangezien jouw website goed terugkomt in de zoekresultaten, het verkeer hoog is en je conversiepercentage goed is, heb je dit idee snel laten vallen? Pas op, op het web staat niets vast! Je concurrenten hoeven bijvoorbeeld alleen maar een pagina van hun sites te optimaliseren om je volledig te overvleugelen. Om een hevig verlies van verkeer te voorkomen en de ranking van je site te behouden of verbeteren, is het essentieel om in SEO te blijven investeren.

5. Wat nog meer?

Wist je dat SEO ook een goede manier is om je klantenservice te ontlasten? Met inhoud die op je gebruikers is afgestemd en een goed doordacht navigatiepad zorg je ervoor dat klanten meteen alle informatie die ze nodig hebben op jouw website kunnen vinden. Een klant die vindt wat hij zoekt, is een klant die geen (of minder) behoefte zal hebben om een beroep te doen op je klantenservice.

CASE: 290% groei in vindbaarheid met VisitAmstelveen

Door bij de start een strategisch plan te maken voor Visit Amstelveen kon er heel doelgericht aan de slag worden gegaan met o.a SEO.

Er is nauw samengewerkt met het team van Visit Amstelveen en de websitebouwer waardoor er binnen een half jaar snel stappen gemaakt konden worden om het destinatiemarketing platform Visit Amstelveen te laten groeien.

Hulp of advies nodig voor jouw website?

We helpen je graag verder. Neem contact met ons op!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Vrijblijvend kennis maken?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op

RED nieuws ontvangen?

0
Inschrijvingen

Ondernemers, managers & marketeers in travel & leisure die maandelijks wél al het RED nieuws ontvangen