Waarom je nieuwsbrief reply’s moet lezen?

Met no-reply e-mailadressen nieuwsbrieven versturen kan echt niet meer. Gelukkig is die tijd ook zo goed als voorbij. Grote is vraag is of jij ook de reacties gebruikt die binnenkomen via deze inbox? Er zijn meerdere redenen waarom het van belang is deze reply’s te bekijken, te lezen of zelfs om op te reageren. Dit is de toekomst van klantgerichte e-mailmarketing.

Lees reply’s voor datacollectie

Als het goed is gebruik je de (wekelijkse) nieuwsbrief om een goed profiel van de leden op te bouwen. Zo weet je waar jouw lezers op klikken, van welk product ze houden, welk vakantieland hun voorkeur heeft etc. Via klikgedrag, surveys en een goed ingericht tagsysteem kun je enorm veel voorkeuren van je klant achterhalen.

Met BoekVandaag.nl is RED gestart met het verwerken van out-of-office mails. Als nieuwsbriefleden laten weten dat hij of zij 3 weken op vakantie is, schrijven we diegene uit voor die periode. Stiekem komen we zo te weten wat zijn voorkeuren zijn. Doordat we hierbij de vakantieperiode, vakantieduur en soms zelfs bestemming vroegen, kregen we inzicht in het vakantiegedrag van dit nieuwsbrief lid. Een belangrijke bron om de soms onbekende nieuwsbrief abonnees te leren kennen.

Reply’s beïnvloeden de priority inbox

Met de komst van de priority mailbox in Gmail en filter functies binnen Hotmail wordt het belangrijk om met 1 mailadres een band op te bouwen met je klant. Deze technieken kijken naar de contacthistorie van het lid met bepaalde mailadressen. Als er regelmatig contact is met een bepaald adres dan worden de binnenkomende mails bovenin de mailbox geplaatst. Weinig interactie zorgt voor weinig prioriteit. Wil je dat jouw nieuwsbrief  gelezen wordt moet je er dus voor zorgen dat de mailbox jouw e-mailadres als belangrijk ziet.

Een simpele manier is om de nieuwsbrief niet meer te versturen namens bijvoorbeeld nieuwsbrief@xyz.nl, maar vanuit info@xyz.nl. Dan zorg je er gelijk voor dat de reply’s in je helpdesk applicatie komen. Bij eventueel klantcontact zorg je er dus gelijk voor dat de nieuwsbrief voortaan als belangrijk gezien wordt. Een andere manier is om de klanten echt aan te sporen om op je nieuwsbrief te reageren. Door een reply te sturen met het antwoord op een prijsvraag bijvoorbeeld.

Lees het hele artikel op Travelnext

Kopje koffie?

Wil je meer weten over e-mailmarketing, neem gerust contact met ons op of kom langs voor een kopje koffie.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Vrijblijvend kennis maken?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op

RED nieuws ontvangen?

0
Inschrijvingen

Ondernemers, managers & marketeers in travel & leisure die maandelijks wél al het RED nieuws ontvangen