Onze voornemens voor komend jaar

Nu de boekingen op gang komen is het tijd om te reflecteren. Het afgelopen jaar stond weer eens in het teken van een crisis. Nu niet de euro-, vluchtelingen- of Griekenland crisis maar de stikstofcrisis. De klimaatdiscussie liep natuurlijk al langer. Maar nu liggen concrete projecten stil door hele praktische problemen. Dat dwingt ons ook tot nadenken.

We kunnen er niet meer omheen, iedereen moet stapjes gaan zetten om onze uitstoot van CO2 en stikstof terug te dringen. We kunnen niet wachten op politiek of multinationals. En kleine stapjes zetten is niet heel moeilijk. Voor RED streven wij ernaar dit jaar geheel CO2 neutraal te kunnen opereren.

In januari besloten wij om vanuit ons kantoor in Utrecht te gaan werken. Pal naast het station dus zeer gemakkelijk te bereiken met het OV. Vanaf dit jaar geven wij standaard geen reiskostenvergoeding meer, maar een NS Businesskaart die vrij te gebruiken is voor alle woon- werk verkeer. Ook doen we alle afspraken in principe met het openbaar vervoer.

Zo kan het dat ik in december eerst op de fiets naar Utrecht ga (30 min). Met de trein naar Amsterdam (20 min) om daar een Greenwheels te pakken (15 min) naar een afspraak in Landsmeer. Weer terug naar Amsterdam Centraal (15 min), met de Thalys naar Antwerpen (1 uur). Daar een Circ deelstep pak op weg naar de afspraak aldaar. Weer terug met de trein naar Utrecht (1 uur 15 min) en op de fiets naar huis (30 min). 

In totaal een reistijd van 4 uur. Deed ik dit met de auto dan was ik 4,5 uur kwijt. Maar nu heb ik ook nog eens 2,5 uur kunnen werken. En kom ik ontspannen thuis, zonder de weg te bezetten of voor extra uitstoot te zorgen.

Bewuster leven hoeft dus niet perse meer tijd te kosten. We openen dit jaar ons kantoor in Bordeaux. Als we daar naar toe gaan dan doen we dat met de trein (6 uur werken vanaf Utrecht CS), en de komende ITB-beurs ook met de ICE ipv het vliegtuig.

Neem de tijd om dit eens te onderzoeken. Wij zullen komend jaar al onze klanten de vraag gaan stellen op welke manier zij helpen de wereld een beetje beter te maken.

Nog wat andere goede ideeën voor goede voornemens vind je in onze nieuwsbrief, schrijf je dus in om op de hoogte te blijven. Veel succes! 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Vrijblijvend kennis maken?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op

RED nieuws ontvangen?

0
Inschrijvingen

Ondernemers, managers & marketeers in travel & leisure die maandelijks wél al het RED nieuws ontvangen