Verbeter je website o.b.v. het gedrag van je websitebezoekers via Hotjar!

Ja, dit wil jij! Ik laat je graag zien hoe je gemakkelijk inzicht kunt krijgen in het klik- en scroll gedrag van je website bezoekers en gebruikers feedback kunt verzamelen. Zo kun je direct aan de slag met het verzamelen van gebruikers informatie en kun je het aantal conversies, zoals boekingen/ticket sales/ nieuwsbrief inschrijvingen etc. verhogen.

Dit klinkt interessant toch? Ik laat je graag kennis maken met een tool waarmee je website gedrag kunt verzamelen en analyseren, genaamd Hotjar. Wellicht heb je er wel eens van gehoord of gebruik van gemaakt. Wat het fijne is aan deze tool is dat je met de gratis versie al erg veel waardevolle informatie kunt verzamelen. 

Wat kun je met de gratis versie van Hotjar? 

Met de gratis versie van Hotjar kun je 3 actieve heatmaps tegelijk laten lopen, 100 recordings laten maken, funnels maken van je boekingsformulier om te zien waar men afhaakt. Daarnaast kun je om feedback te verzamelen polls en enquêtes lanceren op je website. 

Wat is een heatmap

Als je een heatmap in Hotjar maakt, dan kun je van de eerstvolgende 1.000 websitebezoekers zien waar zij het meest op geklikt hebben, hoe ze hun muis bewogen (mobiel niet mogelijk) en hoe ver ze op de pagina gescrold hebben. Door simpelweg een heatmap te laten lopen op je website kun je er achter komen of die ene call to action knop met ‘Bekijk de herfstvakantie arrangementen’ wel op de goede plek staat. Je wordt bewust van hoe jouw website gebruikers je website gebruiken. Als je je daar bewust van bent dan kun je je website zo verbeteren dat het aansluit bij het gedrag van je websitebezoekers. Bekijk mijn video en ik laat je uitgebreid zien waar je wat kunt vinden binnen Hotjar en wat je er mee kunt.

Heeft dit resultaat bij onze klanten opgeleverd? 

Ja zeker! Mocht je je nog afvragen waarom je Hotjar Heatmaps zou inzetten? Bij andere klanten van ons kwamen via heatmaps erachter dat: 

  • er veel op het review beoordeling cijfer geklikt werd, maar deze nog helemaal niet klikbaar was;
  • er bij een 2 persoons accommodatie pagina vervolgens ook alleen op de 2 of 4 persoons accommodaties alternatieven werd geklikt en niet de 8 of 10 persoons accommodaties; 
  • er bij een pagina heel vaak op de button ‘skigebieden’ geklikt werd, maar dit element helemaal onderaan de pagina stond. 

Welke verbeterpunten konden wij uit deze heamaps halen?

  • Er is behoefte aan het zien van beoordelingen. Zorg ervoor dat de beoordelingscijfers klikbaar zijn en dat er daadwerkelijk reviews op de pagina vermeld worden.
  • Wees relevant voor je websitebezoeker. Laat alleen zien waar op dat moment behoefte aan is, maak de keuze voor je website bezoeker gemakkelijker.
  • Haal elementen waar vaak op geklikt wordt omhoog voor meer zichtbaarheid en nog meer kliks!

Tijd om voor jouw organisatie aan de slag te gaan met heatmaps

Volg de onderstaande stappen om direct aan de slag te kunnen.
Stap 1) Ga naar Hotjar.com
Stap 2) Maak een account aan
Stap 3) Voeg je Site toe
Stap 4) Volg de stappen voor de implementatie van Hotjar op de website.

Tip: Contacteer je webbouwer voor de implementatie van de code. Is een kleine moeite voor de webbouwer om te implementeren en uiteindelijk kan jij hele waardevolle informatie verzamelen om je website conversies te verbeteren

Stap 5) Verificatie voltooid? Hoera, je kunt aan de slag met het verzamelen van waardevolle informatie!
Stap 6) Ga in de linker zijbalk naar heatmaps
Stap 7) Klik op + new heatmap
Stap 8) Volg de stappen en voeg de URL toe waar jij graag een heatmap van wil hebben. Je bent ready om informatie te gaan verzamelen!

 

Kortom, het opzetten van een Hotjar account is vrij eenvoudig en je kunt hier enorm waardevolle informatie uit halen. Tijd om aan de slag te gaan. Succes!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Vrijblijvend kennis maken?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op

RED nieuws ontvangen?

0
Inschrijvingen

Ondernemers, managers & marketeers in travel & leisure die maandelijks wél al het RED nieuws ontvangen