Ontgrendel de “swipe up functie”

Misschien wel een van de belangrijkste functies wanneer je als bedrijf gebruik maakt van Instagram… de swipe up functie. Wil jij dat men via jouw Instagram stories kan swipen richting jouw website? Lees dan verder!

Wat houdt de functie in?

Onderaan jouw organische Instagram story verschijnt een vermelding met de tekst “meer weergeven” of in het Engels “swipe up”. De gebruiker kan vervolgens met zijn vinger over zijn scherm heen swipen en komt op jouw website terecht. Sterker nog, op de pagina die jij wenst. Uiteraard koppel je deze perfect aan de inhoud van de story. Stel voor je bent aanbieder van verschillende reizen en post een story over Kreta, dan is het fijn als men na de swipe up ook op het aanbod van Kreta-reizen terecht komt. Zie hieronder in het rode blokje hoe dat eruit ziet.

insta

Wanneer unlock je de functie?

We zullen je niet verder laten scrollen, je unlockt de functie wanneer je minimaal 10.000 followers hebt van jouw Instagram bedrijfspagina. Superhandig, want dan hoeft de gebruiker de app niet meer te verlaten om jouw bedrijf vervolgens op Google te zoeken of door de URL in te voeren. Of wat dacht je van “check link in bio”. Hier maken ook veel organisaties gebruik van. De gebruiker kan wel mooi binnen instagram blijven maar het is half werk.

Wil je meer weten over social advertising? Lees meer over social ads of vraag een gratis social ads scan aan!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Vrijblijvend kennis maken?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op

RED nieuws ontvangen?

0
Inschrijvingen

Ondernemers, managers & marketeers in travel & leisure die maandelijks wél al het RED nieuws ontvangen