NIEUW: Bing Ads Image Extensions

Ons bureau heeft al even Bing Ads Accredited Professionals in dienst, die succesvolle campagnes lanceren voor onze klanten. Vaak levert het advertentie kanaal tot wel 10% additionele omzet, naast de bestaande Google Ads omzet. Plus tegen een beter rendement. Dat Bing Ads waardevol is, wordt vaak wel snel duidelijk.

Bing Ads Image Extensions

Dat Bing Ads als advertentieplatform ook innoveert, is vaak nog niet bekend. Eind 2015 lanceerde Microsofts zoekmachine bijvoorbeeld de zogenaamde Image Extensions. Iets waar onze Bing specialisten al even vol lof over spraken, maar wat nog niet in Nederland gelanceerd was. Nu was het dan zo ver! Meer informatie is te vinden op het blog van Bing zelf.

Wat zijn Image Extensions

Zoekmachine resultaten bestaan van oudsher toch voornamelijk uit tekst of tekstuele advertenties. Dat het de laatste tijd langzaam veranderd merken we steeds vaker, door bijvoorbeeld de My Business koppelingen van Google en nog breder gezien door het stijgende gebruik van video. De gebruiker snakt dus ook naar visuele ondersteuning binnen een zoekproces. Bing heeft daar iets op bedacht voor adverteerders: Bing Image Extensions.

Image extensions zijn niets meer dan toegevoegde afbeeldingen aan een advertentie. Hieronder vind je een aantal voorbeelden hoe de Afbeeldingsextensies getoond kunnen worden.

microsoft bing ads image extensions 3
Meerdere afbeeldingen, gecombineerd met tekst
microsoft bing ads image extensions 2
Meedere afbeeldingen, zonder tekst
Enkele afbeelding, zonder tekst
Enkele afbeelding, zonder tekst

Starten met de nieuwe Bing Ads extensie

Natuurlijk zijn er een aantal voorwaarden waar de afbeeldingen aan moeten voldoen. Het is mogelijk om een aantal afbeeldingen toe te voegen aan een campagnes, variërend van 1 afbeelding oplopend tot 6 afbeeldingen per campagne. Onder andere op basis van het aantal toegevoegde afbeeldingen wordt een van de advertentie varianten hierboven getoond.

De belangrijkste richtlijn van de afbeeldingen zijn de afmetingen. De afmetingen in de onderstaande tabel zijn toegestaan voor Image Extensions . Bing Ads Image Extensions moeten daarnaast voldoen aan de foto, audio en video en “mature” richtlijnen voldoen.

Afmetingen van Image Extensions
Afmetingen van Image Extensions

Bing Ads Image Extensie instellen

Het instellen van de Image Extensie is redelijk simpel. In de volgende 6 stappen vind je hoe de Image Extensie wordt ingesteld.

  1. Klik op Campages aan de bovenkant van de pagina en vervolgens op het tabblad Advertentie-extensie. Selecteer Afbeelding Extensions;
  2. Klik op Maken advertentie-extensie en selecteer de campagne waaraan u de extensie wilt toevoegen;
  3. Klik op Nieuwe afbeelding extensie;
  4. Geef de Naam, beschrijving (optioneel) en bestemmings-URL (optioneel) van de Image Extension;
  5. Upload je gewenste foto’s;
  6. Klik op Opslaan.

Meer weten over Bing Ads adverteren?

Wil je meer weten over adverteren in Bing of hier adCore campagnes voor gebruiken? Neem gerust contact met ons op!

RED Online Marketing
Prins Clausstraat 38
3433 EP Nieuwegein
Utrecht

info@redonlinemarketing.nl
030 27 46 549

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Vrijblijvend kennis maken?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op

RED nieuws ontvangen?

0
Inschrijvingen

Ondernemers, managers & marketeers in travel & leisure die maandelijks wél al het RED nieuws ontvangen