In 4 stappen een Facebook Advertentieaccount opzetten

Jij wilt een Facebook Advertentieaccount opzetten maar komt er niet uit? Geen zorgen, we nemen je in dit stappenplan mee zodat je in no time kan adverteren!

Niet zo’n lezer? Bekijk de video onderaan de pagina 😉

Stap 1: maak een Facebook Business Manager aan

In een andere blog namen we je al mee in de Facebook Business Manager. Zorg er voor dat je deze eerst aanmaakt en kom dan terug voor stap 2.

Stap 2: Advertentieaccount aanmaken

Nu je een Facebook Business Manager opgezet hebt maak je binnen deze omgeving een advertentieaccount aan. Volg de volgende stappen. Vind je het fijner om een video te bekijken? Scroll dan naar beneden!

  1. Druk op de 9 stipjes die staan voor bedrijfstools of op het hamburgermenu (afhankelijk van waar jij je nu bevindt) en druk vervolgens op bedrijfsinstellingen.

  2. Nu ga je naar Accounts, Advertentieaccounts en druk je op + Toevoegen. Nu kies je voor Nieuw advertentieaccount aanmaken.

  3. Vul de juiste gegevens in. Kies voor een naam van het advertentieaccount die duidelijk aangeeft wat er binnen het account te vinden is. In onze branche betreft dit vaak de brandname of eventueel de naam van een enkel hotel of vakantiepark. Kies de juiste valuta en tijdszone en voeg alvast een betaalmethode toe indien gewenst. Dit kan eventueel ook later maar is natuurlijk wel noodzakelijk voordat geïnvesteerd kan worden. In stap 3 nemen we je hier verder in mee.

Het advertentieaccount is aangemaakt. Tijd voor stap 3!

Stap 3: De juiste rollen en koppelingen

Bepaal per persoon wat de rol is binnen het betreffende Facebook Advertentieaccount. Deze stap moet je niet vergeten, anders hebben de juiste personen geen toegang tot het account en kan er niet gewerkt worden.

Je wilt natuurlijk kunnen adverteren vanuit een Facebook en/of Instagrampagina. Daarom is het van belang dat je via de Business Manager toegang hebt tot de juiste pagina’s. Dit verzorg je allemaal binnen de bedrijfsinstellingen onder Accounts. Leg de koppelingen met de gewenste pagina’s. Let op: je moet hier wel beheerder van zijn of toegang van de beheerder voor krijgen.

Stap 4: De betalingsgegevens

Nu het Facebook Advertentieaccount staat en we toegang hebben tot de pagina’s en/of accounts waarvanuit we willen communiceren, missen alleen de factureringsgegevens nog. Druk wederom op de 9 stipjes die staan voor bedrijfstools of op het hamburgermenu (afhankelijk van waar jij je nu bevindt) en druk vervolgens op facturering.

Druk nu rechtsbovenin op betalingsinstellingen. Er zijn verschillende betaalmethoden mogelijk:

  • Creditcard
  • PayPal
  • De betaalmethode van de Business Manager
  • Automatische afschrijving (meest gebruikt)
  • Facebook bon

Voor welke methode kies jij? Het is daarnaast mogelijk om een accountbestedingslimiet in te stellen tijdens deze stap. De advertenties worden dan automatisch gepauzeerd wanneer die limiet bereikt wordt. Dit raden we af.

Je kan dit scherm ook raadplegen wanneer je de facturen wilt inzien en/of downloaden. Ook zie je wanneer de volgende factuur verstuurd wordt en wat het bedrag is.

Nu kan je adverteren! Zijn er andere zaken waar je niet uit komt of heb je inspiratie nodig? Lees dan vooral onze andere blogs m.b.t. adverteren op Facebook en Instagram.

Liever de video? Bekijk deze hier!

Tijmen

Meer weten?

Vul het contactformulier in. Wij helpen je graag verder om 1-op-1 jouw vragen te beantwoorden over Facebook.

RED nieuws ontvangen?

0
Inschrijvingen

Ondernemers, managers & marketeers in travel & leisure die maandelijks wél al het RED nieuws ontvangen

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Vrijblijvend kennis maken?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op

RED nieuws ontvangen?

0
Inschrijvingen

Ondernemers, managers & marketeers in travel & leisure die maandelijks wél al het RED nieuws ontvangen