Google Travel Trends voor zomer 2017

Afgelopen week kregen we weer de laatste Travel Trends op het gebied van zoekgedrag toegestuurd van Google. Naast dat er 5% meer zoekopdrachten zijn, zijn er meerdere inzichten waar jij je voordeel mee kunt doen. Lees hier over alle recente trends op het gebied van zoekgedrag in Google.

Meest gezochte zomervakantie bestemmingen  2017

Alle onrust van afgelopen jaren (o.a. in Turkije en Griekenland) deed de vraag naar vakanties in Spanje en Italië vorig jaar enorm stijgen. Nederlanders gingen liever naar deze twee landen, dan naar voorheen populaire landen Turkije en Griekenland.

In 2017 lijkt Turkije er nog steeds niet helemaal bovenop te komen. Het aantal zoekopdrachten naar Griekenland lijkt wel in de lift te zitten. Wat ook opvalt is dat het aantal zoekopdrachten naar Kroatië in verhouding licht stijgen.

Kustbestemmingen populair in de zomer

Dat alleen buitenlandse gasten zoeken naar de kustbestemmingen in Nederland, is zeker geen feit. Ook Nederlanders zoeken voor hun lastminute zomervakantie veelal naar kustbestemmingen.

Hieronder zie je het toenemende aantal zoekopdrachten iedere zomer, sinds 2014 t/m 2017. Hierin zie je dat men steeds vaker zoekt naar kustbestemmingen in eigen land. Dat kan voor zowel een (korte) vakantie als dagrecreatie.

Wie zoeken er naar vakanties in Nederland?

Het is geen geheim dat Nederland veel Duitse vakantiegangers kent iedere zomer. Onze oosterburen zoeken graag ons land op voor een zomervakantie. Het is dan ook niet vreemd dat 28% van alle zoekopdrachten naar ons land vanuit Duitsland komt dit jaar.

Toerisme in eigen land kan deze zomer ook rekenen op bezoekers uit het Verenigd Koninkrijk, België, de Verenigde Staten, Frankrijk en Italië.

Travel zoekgedrag het gehele jaar

Naast de zomervakantie trends, wil je natuurlijk ook weten hoe dit er na deze zomer uit gaan zien… Ook hoe dit in het najaar vs. het voorjaar eruit gaat zien in relevant. Zo kun je nu alvast aan de slag voor de eerste campagnes die in september van start moeten gaan.

In de onderste grafiek kun je per categorie zien wanneer voor jou de meeste zoekopdrachten plaatsvinden.

Wat kunnen we leren van de Google Travel Trends

Nu je deze Google Travel Trends kent… doe er je voordeel mee! Speel bijvoorbeeld als Nederlandse camping in op de Duitse gasten die nog op zoek zijn naar een lastminute verblijf. Stuur als OTA op de bestemmingen die nu nog vaak gezocht worden.

  • 5% meer zoekopdrachten t.o.v. vorig jaar op dit moment
  • Spanje blijft populair voor de zomervakantie, maar Griekenland groeit in populariteit
  • Nederland is nog steeds een populaire bestemming onder Duitsers
  • Kustbestemmingen zijn populair voor Nederlanders deze zomer

Een verschil maken

Wil je een verschil maken voor dit lastminute seizoen? Laat ons jouw Google Ads campagne inrichten om deze bezoekers bij jou te laten boeken. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Vrijblijvend kennis maken?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op

RED nieuws ontvangen?

0
Inschrijvingen

Ondernemers, managers & marketeers in travel & leisure die maandelijks wél al het RED nieuws ontvangen