Google komt tegemoet: gratis advertentietegoed

Om kleine en middelgrote bedrijven (het MKB) tegemoet te komen heeft Google besloten om COVID-19 vouchers uit te delen. Dit houdt in dat adverterende MKB’ers op Google Ads gratis advertentietegoed ontvangen wat zij in kunnen zetten tot het eind van dit jaar. Eerder dit jaar kondigde Google al aan dat zij het MKB, gezondheidsorganisaties, overheden en gezondheidsmedewerkers gaat steunen.

MKB

Wat kun je verwachten van het advertentietegoed

Het te ontvangen advertentietegoed wordt eenmalig uitgegeven aan elke MKB klant van Google (Ads), ongeacht het aantal accounts of de campagnetypes. De hoogte van het bedrag wordt bepaald door Google en gaat tot een maximumbedrag van het equivalent van $1000. Google maakt niet geheel duidelijk hoe de hoogte bedrag bepaalt wordt maar wel is duidelijk dat het gebaseerd is op:

– Land van factuuradres en valuta
– Historische Google Ads spend


Maak jezelf niet te druk om het bemachtigen van het COVID-19 advertentietegoed, Google bepaalt immers zelf wie in de categorie ‘MKB’ valt en dus ook hoeveel tegoed een desbetreffend bedrijf ontvangt. Overigens zie je de voucher dan vanzelf in je account verschijnen, je hoeft dit dus niet zelf aan te vragen.

Meer informatie: https://support.google.com/google-ads/answer/9803410?hl=nl

Extra maatregelen en hulp vanuit Google

Google heeft eerder dit jaar al aangegeven zijn autoriteit en draagvlak te gebruiken om deze gezondheidscrisis te lijf te gaan en het MKB te ondersteunen. Hiervoor heeft Google dit jaar meer dan $800 miljoen gereserveerd staan. Een groot gedeelte van dit bedrag zal worden toegekend aan het MKB (wereldwijd), namelijk $340 miljoen.

Naast de financiële steun biedt Google momenteel ook zijn kennis en expertise aan om bedrijven in het MKB-segment te helpen. Wil jij weten hoe jij als MKB’er beter om kunt gaan met deze crisis? Neem dan een kijkje op de daarvoor bestemde informatie pagina van Google: https://smallbusiness.withgoogle.com/news/resources-for-smbs-impacted-by-coronavirus/

Wil jij weten wat betaald adverteren op Google voor jou kan betekenen of juist de mogelijkheden bekijken om zonder marketingbudget online te groeien? Neem dan contact op met een van de MKB-specialisten binnen RED Online Marketing.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Vrijblijvend kennis maken?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op

RED nieuws ontvangen?

0
Inschrijvingen

Ondernemers, managers & marketeers in travel & leisure die maandelijks wél al het RED nieuws ontvangen