Google gaat van start met reisaanbiedingen

Google heeft enige tijd terug al op het punt gestaan om start-up Groupon over te nemen, maar het snel groeiende bedrijfs sloeg het aanbod van 6 miljard! dollar af. Google scherpte niet veel later zijn beleid omtrent het verzamelen van mail adressen via Google advertentie aan. Iets waar Groupon veel geld in investeerde.

En nu lijkt in Nederland Google Aanbiedingen, officieel van start te gaan.  Een van de eerste voorbeelden is een hotel aanbieding. EDIT: Het blijkt hier te gaan om de al langer bestaande Coupon functie in Google Maps die langzaam aangepast wordt.

google reisaanbiedingen

De site is al helemaal geschikt voor Nederlands bezoek. De pagina titel & disclaimer zijn al in het Nederlands.

Het lijkt op het eerste gezicht dat het initiatief hier bij de online ondernemer moet liggen en dat hij zelf de kortingcodes online kan zetten. Bij de lancering lijken al bestaande kortingcodes in Google Maps gezet. Anders dus dan bestaande Nederlandse dagaanbiedingen sites als BoekVandaag.nl en Actie van de Dag waarbij enkel geselecteerde aanbiedingen worden geplaatst. Volgens de uitgelekte Google Offers Factsheet (PDF bij Twinkle) gaat het wel degelijk veranderen naar een Social Buying website. Google wil dus steeds vaker de tussenpersoon uitschakelen.

Update 1 – Google  heeft de Google IG Widget toegevoegd, wat erop wijst dat Google Aanbiedingen vooral bestaande kortingcodes wil tonen.

Update 2 – Deze functie blijkt al enige tijd in het local business center aanwezig te zijn. De pagina is de laatste tijd wel aangepast.

Lees het gehele artikel op Travelnext

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Vrijblijvend kennis maken?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op

RED nieuws ontvangen?

0
Inschrijvingen

Ondernemers, managers & marketeers in travel & leisure die maandelijks wél al het RED nieuws ontvangen