Geen video? Niet getreurd, de Facebook diashow is het antwoord!

Video is het helemaal. In bijna al onze Facebookcampagnes zien we dat video-advertenties beter scoren dan afbeeldingen of andere advertentieformats. Maar niet iedereen heeft zomaar een la met video’s die open getrokken kan worden. Daarnaast is het in de travel en recreatie van belang dat de video raakvlakken heeft met de doelstelling. Een zomerse video terwijl het doel van de campagne boekingen voor de kerstvakantie is slaat natuurlijk kant noch wal. Heb jij geen video maar wil je wel adverteren met bewegende beelden? Lees dan verder!

Voordat je begint in Facebook Advertentiebeheer

Je moet wel wat voorwerk doen alvorens je met de diashow aan de slag kunt gaan. We gaan er hier van uit dat je al een advertentieaccount hebt en dat de doelstelling van de campagne ook al is opgesteld. Het is belangrijk dat je weet wat je wilt communiceren. Vanuit die gedachte ga je dan namelijk aan de slag met het verzamelen van materiaal. Deze afbeeldingen, liefst allemaal vierkant of rechthoekig en van hoge kwaliteit, zoek je zorgvuldig uit. Dit wordt de basis van de diashow. Je kan gebruik maken van 3 tot 10 afbeeldingen.

Tip: Belicht verschillende kanten van het verhaal. Zo laat je van jouw hotel op de Canarische Eilanden bijvoorbeeld de buitenkant zien, de kamers, maar ook het uitzicht, de kust, het gezelligste restaurantje en een helicopterview van het gehele eiland.

Starten met de diashow

Binnen de gewenste campagne en advertentieset binnen Facebook Advertentiebeheer maak je nu een advertentie aan. Kies nu voor diavoorstelling maken. In een Youtubevideo die we eerder maakten leggen we stap voor stap uit hoe je de diashow opzet:

facebook

Design is the key to success

De diashow kan opgezet worden voor verschillende plaatsingen binnen het Facebooknetwerk. Daar lees je hier overigens meer over. Je kiest allereerst dan ook voor een vierkant of verticaal formaat. Nu heb je de mogelijkheid om een keuze te maken uit verschillende sjablonen. Welke past het best bij hetgeen jij wilt communiceren? Loop ze eens op je gemak na. 

facebook-ads

Vervolgens ga je met verschillende scènes aan de slag. Voor iedere scene kies je voor een afbeelding die jij als het goed is verzameld hebt. Daarnaast kies je voor een stukje tekst die je als overlay over de afbeelding heen zet. Als laatste is ook een sticker mogelijk. Zie hier een voorbeeld van het gebruik van alle elementen. REchtsboven zie je de sticker, die vaak gericht is op een korting. Onderin zie je de tekstoverlay om een stukje content mee te geven per scène. Linksboven zie je alle scènes, die kan je een voor een naar wens aanpassen.


facebook-ad

Gelukkig stelt Facebook je in staat hierna de diashow ook gelijk in het andere formaat op te zetten. Zo kan je de advertentie serveren op alle gewenste plaatsingen. Dat betekent dat je dus gelijk een goede diashow hebt voor bijvoorbeeld de Stories.

Druk op “video gebruiken” en zet eventueel nog een stukje tekst boven de diashow. Je kan daarnaast nog een URL toevoegen en de advertentie is gereed. Makkelijk he? Zie je, je hebt helemaal geen video nodig.

Tip: twijfel je over de kwaliteit van de diashow? Maak er eens twee en kijk welke het beste presteert.

Tijmen

Heb je vragen of wil je meer weten?

Vul het contactformulier in voor een eerste kennismaking. Wij helpen je graag verder om 1-op-1 jouw vragen te beantwoorden.

RED nieuws ontvangen?

0
Inschrijvingen

Ondernemers, managers & marketeers in travel & leisure die maandelijks wél al het RED nieuws ontvangen

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Vrijblijvend kennis maken?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op

RED nieuws ontvangen?

0
Inschrijvingen

Ondernemers, managers & marketeers in travel & leisure die maandelijks wél al het RED nieuws ontvangen