Facebook introduceert berichten in meerdere talen

Artikel ook gepubliceerd op Travelnext.nl en Pretwerk.nl.

Als je recreatie- of reis onderneming met internationale gasten kom je vaak voor de keuze te staan in welke taal te communiceren op sociale media. Vaak wordt er voor Nederlands gekozen, maar daarmee worden andere interessante doelgroepen weer buiten gesloten. Duitse gasten bereik je zo minder goed. Facebook had er al een oplossing voor, de Global Pages, maar nu komt er ook voor kleinere bedrijven een oplossing aan.

Facebook Global Pages

Voor grotere bedrijven met meerdere lokale Facebook pagina’s had Facebook al een oplossing bedacht, Global Pages. Hiermee kun je lokale pagina’s, bijvoorbeeld Hilton Nederland, koppelen aan de hoofd pagina van Hilton International. Zo ontstaat er een verband tussen alle lokaal beheerde pagina’s en wordt een toekomstige gast automatisch naar de lokale versie gestuurd.

Multi language posts

Het was al enige tijd mogelijk om een bepaalde post te targeten op een bepaalde doelgroep, bijvoorbeeld op basis van woonplaats. Dat had helaas als nadeel dat je verschillende posts moest maken per taal en deze waren dan ook op je timeline te zien. Dat lijkt nu opgelost door het toevoegen van vertalingen met multi-language posts.

facebook multi language posts

Bij het maken van een nieuw bericht kun je aangeven in welke taal deze geschreven is. Vervolgens kun je klikken op “ Write post in another language ” en een tweede taal van dezelde post toevoegen, enzovoort. De bezoeker die het bericht op zijn timelijn krijgt ziet dan de taal die past bij zijn screenlanguage. Op deze manier krijgt je post sneller een hogere relevantie bij je verschillende doelgroepen.

facebook multi language berichten

Belangrijk is te weten dat  het met terugwerkende kracht mogelijk is, voor alle berichten die nu op jouw timeline staan. Op deze manier wordt je timeline een stuk interessanter voor oriënterende buitenlandse gasten die in hun orientatieproces jouw Facebook pagina bekijken.

facebook posts in meerdere talen

Meer weten over Facebook?

Wil je meer weten over Facebook of onze mogelijkheden voor adverteren op sociale media? Neem gerust contact met ons op!

RED Online Marketing
Prins Clausstraat 38
3433 EP Nieuwegein
Utrecht

info@redonlinemarketing.nl
030 27 46 549

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Vrijblijvend kennis maken?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op

RED nieuws ontvangen?

0
Inschrijvingen

Ondernemers, managers & marketeers in travel & leisure die maandelijks wél al het RED nieuws ontvangen