Werken jouw AdWords advertentie extensies nog goed?

Over een kleine maand is het zover. Sinds de oprichting op 23 oktober 2010, bestaat Google AdWords dan 15 jaar. Na 15 jaar en 11 extensies verder is het tijd om eens kritisch te gaan kijken naar jouw AdWords advertentie extensies.

Advertentie extensies zorgen ervoor dat jij meer informatie aan AdWords advertenties toe kunt voegen. Zo zorg je ervoor dat zoekers een beter beeld van jouw product of dienst hebben, de kans groter is dat men op jouw advertentie klikt en uiteindelijk ook tot koop overgaat.

Zie hieronder onze eigen advertenties, met vier verschillende advertentie extensies (in rood omlijnd). Zonder deze extensies zou de advertentie minder effectief zijn qua boodschap en ook qua prestaties.

google adwords advertentie extensies
Voorbeeld van verschillende advertentie extensies

Nieuwe advertentie extensie

Drie weken geleden lanceerde Google een nieuwe AdWords advertentie extensie; de Structured Snippets. Google startte in maart 2015 al met een voorloper van deze advertentie extensie, genaamd de AdWords Dynamic Structured Snippets.

Het verschil tussen beide? Met de nieuwe extensie heb je zelf weer de controle in handen. Als adverteerder zijnde kun je zelf de content bepalen met de Structured Snippets. De Dynamic Structured Snippets haalde deze informatie direct uit jouw website.

Sinds de komst van deze extensie is het waardevol om jouw extensie gebruik nog eens onder de loep te nemen. Zie hieronder een advertentie met Structured Snippets. Waak voor dubbele communicatie en blijf relevant voor de zoeker.

nieuwe adwords advertentie extensies; structured snippets
Voorbeeld van Google AdWords Structured Snippets

 

Vergelijkbare AdWords advertentie extensies

Deze extensie lijkt in veel opzichten op de highlight-extensie binnen Google AdWords. Je geeft extra tekstuele informatie mee aan jouw advertentie. Het verschil zit in de communicatie; waar de highlight-extensie verkoopargumenten moet benadrukken (geen transactiekosten, iDEAL betaling etc.), zijn de Structured Snippets erop gericht om het productaanbod verder te beschrijven.

Mogelijke Structured Snippets

Google heeft zelf al een lijst opgesteld met voorgedefinieerde Structred Snippets. In het groen de relevantie categorieën voor de reisbranche en recreatie.

 • Amenities; bijv. gratis WiFi, zwembad, midgetgolf etc.
 • Brands
 • Courses
 • Degree programs
 • Destinations; bijv. Parijs, Malediven, Alanya etc.
 • Featured hotels; bijv. Luxury Inn, Alpine Lodge, Lakeside Hotel etc.
 • Insurance coverage
 • Neighborhoods
 • Service catalog
 • Show
 • Styles
 • Types; bijv. 4-persoons Bungalow, Junior Suite, Safaritent etc.

Denk na over jouw advertentie extensies

Advertentie extensies binnen Google AdWords zijn zeer krachtig. Je zorgt voor meer aandacht, een hogere doorklikratio (CTR) en je kunt sturen op conversies.

Loop toch je advertentie extensies nog eens na. Vertel je niet twee keer hetzelfde? Sluiten de extensies aan op jouw boodschap? En nog beter… Sluiten de extensies wel aan op de zoekopdracht?

Waar vind ik de Structured Snippets?

1. De Structured Snippets zijn te vinden onder het kopje “Advertentie-extensies” in de Google AdWords interface.

plaats in de adwords interface van advertentie extensies
Stap 1 – Selecteer advertentie-extensies

2. Selecteer vervolgens in de onderstaande dropdown “Extensies voor website-informatie”. Dit is de Nederlandse benaming voor Structured Snippets.

plaats in de adwords interface van structured snippets
Stap 2 – Selecteer Extensies voor website-informatie

3. Kies het gewenste type onder Koptekst en vul de waarden in. In het voorbeeld hieronder zie je verschillende faciliteiten voor een vakantiepark.

plaats in de adwords interface van website-informatie extensie
Stap 3 – Vul de gewenste website-informatie in

Meer over AdWords advertentie extensies?

Ben je op zoek naar een Google AdWords bureau of wil je meer informatie over advertentie extensies? Neem vrijblijvend contact met ons op!

RED Online Marketing
Prins Clausstraat 38
3433 EP Nieuwegein
Utrecht

info@redonlinemarketing.nl
030 27 46 549

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Vrijblijvend kennis maken?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op

RED nieuws ontvangen?

0
Inschrijvingen

Ondernemers, managers & marketeers in travel & leisure die maandelijks wél al het RED nieuws ontvangen