Canva (Pro) inzetten voor je bedrijf? Zo doe je het!

Canva is een online tool waarmee je de mooiste ontwerpen kunt maken om bijvoorbeeld te delen op social media. Al houdt het daar zeker niet bij op, want in Canva kun je bijna voor alles wat je nodig hebt voor je bedrijf een format vinden. Een blogbanner? Check! Instagram stories? Check! En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Wij zijn in ieder geval fan en daarom maken wij sinds kort gebruik van de betaalde versie, Canva Pro. Hoe wij Canva (Pro) inzetten en wat de voordelen zijn? Dat vertellen we je graag in dit blog.

Eenheid creëren met je eigen huisstijl

We beginnen maar direct met het grootste voordeel van Canva Pro inzetten voor je bedrijf. Je kunt namelijk je kleurcodes en lettertypen uploaden in het programma, die vervolgens verschijnen onder je eigen huisstijl wanneer je een kleur uitkiest of een tekst toevoegt aan je afbeelding. Het grote voordeel is dat eenheid creëren in je posts en dus in je feed, een stuk makkelijker wordt. Wij werken bijvoorbeeld met twee standaard kleuren die we combineren met wittinten. Deze kleuren keren in elke post op Instagram die wij ontwerpen in Canva Pro terug, en dat zorgt voor een rustige feed.

Unieke Instagram stories

Instagram stories zijn vandaag de dag onmisbaar, en dus mag je daar als bedrijf best wat extra aandacht aan besteden. In Canva vind je enorm veel templates om stories te creëren waarmee je je onderscheidt van je concurrenten. Kies een template uit en gebruik die elke keer opnieuw. Vaak bestaat één template uit drie of vier ontwerpen, dus je kunt wel afwisselen. Pas het lettertype en de kleuren aan naar jouw huisstijl en delen maar! Het grote voordeel is dat je volgers het template snel zullen linken aan jouw bedrijf. En dat is precies wat je wilt bereiken!

Pimp een blog met een blogbanner

Nog een geweldig format waarvan je gebruik kunt maken is het blogbanner format. Een eigen ontworpen blogbanner straalt professionaliteit uit. Zeker wanneer je een blog deelt op Facebook of Linkedin oogt een blogbanner als uitgelichte afbeelding direct professioneel en aantrekkelijk.

Informatie grafisch delen met klanten en partners

Ben je geen grafisch vormgever, maar wil je toch op een professionele manier informatie delen met klanten en/of partners? Canva (Pro) is je grote vriend! Zo vind je in het programma formats voor flyers en A4-documenten die je helpen om een prachtige documenten te ontwerpen.

En verder?

Er zijn zoveel meer formats die je helpen om ontwerpen te maken voor nog veel meer doeleinden. Zo kun je een infographic en social media post met animatie ontwerpen. Al met al een erg handige tool met tal van mogelijkheden.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Vrijblijvend kennis maken?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op

RED nieuws ontvangen?

0
Inschrijvingen

Ondernemers, managers & marketeers in travel & leisure die maandelijks wél al het RED nieuws ontvangen