7x tips voor een killer Instagram story!

Je wilt een sterke band opbouwen met je doelgroep. Maar hoe doe je dat? Met een killer Instagram story natuurlijk! Je doelgroep krijgt meer oog voor jouw product en dat is piece-of-cake! Instagramstories geven je de fantastische mogelijkheid om content te delen die op dat moment speelt. Steeds meer bedrijven maken gebruik van Instagramstories, en dat is niet voor niks. Stories hebben namelijk een factor 5 hogere betrokkenheid dan gewone posts. Weet jij al hoe je de perfecte Instagramstory maakt? Lees de volgende 5 tips!

1. Verras met een actie of give-away

Hoe maak je je doelgroep enthousiast? Met het delen van een actie of give-away waaraan ze zelf kunnen deelnemen natuurlijk! Wanneer je je doelgroep iets geeft, zullen ze alles voor je uit de kast halen. Wat heb je nodig? Een duidelijke actie, een aantrekkelijke foto en een link om deel te nemen. Dus wat geef jij weg, een gratis vakantie of een gloednieuwe camera?

2. Nieuwe volgers via hashtags en locatietags

Je wilt natuurlijk wel dat je Instagramstories ervoor zorgen dat je nieuwe klanten binnenhaalt. Kom maar op met die volgers! Dit doe je heel eenvoudig door het toevoegen van hashtags en locatietags. Nieuwe volgers kunnen jouw bedrijf zo gemakkelijk vinden. 

3. Magie toevoegen met de Swipe-up

Deze functie is misschien nog wel de beste voor je Instagramstory! Kijkers van jouw story hoeven alleen maar naar boven te vegen en ze belanden al op de startpagina van jouw website. Dit betekent: increased traffic! Zo kun je heel gemakkelijk nieuwe producten promoten en je volgers meteen de mogelijkheid geven om een link te openen. Zie je nog geen paper-clip icoontje om de swipe-up functie te kunnen gebruiken? Dan heb je waarschijnlijk minder dan 10.000 volgers. Werk aan de winkel dus!

4. Laat je stories tot leven komen met een app

Wat denk je van onweerstaanbare filters, polaroid-effecten en GIF’s? Deze zijn onmisbaar voor jouw stories! Met een app zoals Unfold creëer jij stories zoals ze gemaakt worden door een professioneel reclame bureau. Met veel sjablonen om uit te kiezen, maak je de mooiste stories in een handomdraai. Toch meer de focus op video’s? Ontdek de app InShot en voeg mega gave video-effecten toe. Kies je voor het cinema-effect of een retro-effect?

5. Verberg je story voor concurrenten

Concurrenten die jouw goede ideeën stelen…We kennen ze helaas allemaal! Wil je niet dat jouw concurrenten die magische stories van je overnemen? Dan is deze functie echt wat voor jou! Wanneer je naar de instellingen van je story gaat, kun je ervoor kiezen om de story af te schermen voor een aantal Instagram accounts. Het mooiste is nog, dit doe je zonder dat je concurrent het door heeft!

6. Creëer interactie met een poll

Hoe creëer je interactie met je volgers en ontvang je tegelijkertijd persoonlijke informatie over hen? Dat doe je via een poll! Stel, je bent een vakantie aanbieder. Dat stel je de vraag: ‘Waar ga je liever op vakantie? locatie A of locatie B?’ De uitkomsten kun je dan weer handig gebruiken om meer inzicht te krijgen in je doelgroep. Personaliseren maar!

7. Te weinig tijd? Take-overs!

Ben je niet zo handig of heb je hier toch echt geen tijd voor? Je hoeft het natuurlijk niet allemaal zelf te doen. Waarom geef je de camera niet aan iemand anders? Zo kun je zelf onderuitgezakt meekijken met de leukste stories en kun jij gewoon lekker verder met je taken. Appelte-eitje toch?

Je bent nu ready om een killer instagram story te maken! Met welke tips ga jij het helemaal maken?

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Vrijblijvend kennis maken?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op

RED nieuws ontvangen?

0
Inschrijvingen

Ondernemers, managers & marketeers in travel & leisure die maandelijks wél al het RED nieuws ontvangen