6 content tips voor een goede comeback

Nu het land weer langzaam open lijkt te gaan is het een goed moment om te controleren of jouw content daar ook klaar voor is. In deze blog geven we een aantal tips voor de travel en leisure branche om je content klaar te zetten voor een goede comeback.

Zorg dat alle informatie up-to-date is

Voor alle websites in de travel en leisure geldt dat het allerbelangrijkste op het gebied van content is dat je content up-to-date en correct moet zijn. Zodra de dagattracties bijvoorbeeld weer open mogen of er binnen Europa gereisd kan worden gaan mensen eerst op onderzoek uit. Ze willen weten wat er nu al kan en wat er dan wordt aangeboden.

Controleer dus regelmatig of alles wat op je website staat nog steeds klopt. Vergeet ook niet je Google Mijn Bedrijf en je social media aan te passen zodra er iets verandert. Wat tevens handig is, is het toevoegen van data. Als je na een persconferentie een update hebt gedaan zet de datum van de update erbij. Zo weet de klant dat de informatie nieuw is.

Controleer je Corona pagina of maak er een aan

Als vervolg op het up-to-date houden van de informatie is het ook van belang dat alle corona gerelateerde informatie op een handige plek verzameld is voor klanten. Maak dus een aparte pagina aan waar je alle belangrijke informatie op zet. Denk hierbij aan zaken zoals:

  • Hygiënemaatregelen
  • Sneltesten
  • Regels omtrent mondkapjes
  • Annuleringsvoorwaarden
  • Dagattracties: hoeveel mensen mogen er tegelijk naar binnen en hoe wordt dat gecontroleerd?
  • Travel: welke bestemmingen zijn al bereikbaar en welke maatregelen gelden er ter plaatse?
  • Bestemmingen: wat zijn de corona regels in de stad/regio? Wanneer zijn er drukke dagen die beter gemeden kunnen worden?
  • Horeca: met hoeveel mensen mag je aan een tafel? Wat zijn de regels omtrent reserveren?

Zorg ervoor dat de pagina makkelijk vindbaar is. Maak bijvoorbeeld een opvallende button op de homepage of zet de pagina in het menu. Zo hoeven mensen niet te zoeken naar deze belangrijke informatie.

Zorg dat je homepage klaar is voor de comeback

Als toekomstige klanten op jouw homepage landen wil je dat het voor hen meteen duidelijk is wat ze nu kunnen boeken. Zorg er bij een travel site voor dat de reizen die nu beschikbaar zijn op de homepage staan. Bij een dagattractie kan je laten zien dat mensen nu kunnen boeken en niet langer hoeven te wachten. Of zet bijvoorbeeld de openingsdatum groot op de homepage. Bestemmingen kunnen de bezienswaardigheden uitlichten die al te bezoeken zijn. Denk bijvoorbeeld aan de terrassen.

Bekijk ook eens in Google Analytics waar de meeste bezoekers naartoe gaan nadat ze op de homepage zijn geland. Deze pagina kan je vervolgens prominent op de homepage promoten zodat bezoekers snel bij de juiste informatie komen.

Beantwoord vragen van de klant

Heb je de afgelopen tijd veel vragen gehad via de telefoon of per mail? Zorg ervoor dat al deze vragen in de content worden beantwoord. Zo kan je de druk op je klantenservice verlichten en er zekerder van zijn dat je klant de informatie waar hij naar zoekt terug kan vinden op je website.

Denk ook aan je FAQ-pagina. Geef je hier antwoord op alle vragen van je klanten? Zorg dat deze pagina volledig up-to-date is.

Laat je content op elkaar aansluiten

Zorg ervoor dat de content die je plaatst overal hetzelfde is. Denk hierbij verder dan enkel je website. Ook je social media accounts zoals Facebook en Instagram moeten aangepast worden. Denk ook aan de mailings die je uitstuurt en de advertenties die je plaatst. Klopt alle informatie hier nog en geef je overal wel dezelfde informatie?

Maak of verbeter landingspagina’s voor het juiste seizoen

Zorg dat je landingspagina’s klaar hebt staan voor de zomer en het najaar. Doe een zoekwoordenonderzoek naar woorden die passen bij jouw bedrijf en maak hier landingspagina’s omheen. Deze pagina’s kan je vervolgens gebruiken voor:

Ga je website na en kijk kritisch naar de content die je nu prominent in beeld hebt. Kan de klant hier alles vinden wat hij nu zoekt? 

Advies nodig?

Mocht je vragen hebben of advies willen over wat er specifiek op jouw website verbeterd kan worden? Neem dan contact met ons op!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Vrijblijvend kennis maken?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op

RED nieuws ontvangen?

0
Inschrijvingen

Ondernemers, managers & marketeers in travel & leisure die maandelijks wél al het RED nieuws ontvangen