6 boekentips om te lezen deze zomer

De zomer staat voor de deur. Voor veel mensen hét moment om te lezen. Nieuwe ideeën opdoen, inzichten krijgen of gewoon even ontspannen. 📚

Van marketing tot zelfontwikkeling

Dit is een zeer persoonlijke lijst. Zelf heb ik veel uit deze boeken gehaald. 

Zoek je een goed boek om te lezen, maar niet per sé gericht op marketing? Ik vind het in de zomer juist leuk om ook inspiratie te halen uit boeken die niet alleen over marketing gaan.

Fijne zomer!

digitale verleiding door maurits kaptein

Nummer 6: Digitale verleiding

Mogelijk ken je inmiddels de principes van Cialdini wel uit je hoofd. Misschien ben je ook wel begonnen met “Ons Feilbare Denken” van Daniel Kahneman. Interessant? Dan moet je zeker dit boek lezen. Alle theorieren over gedragsbeïnvloeding praktisch beschrijven door Maurits Kaptein – o.a. professor Statistiek aan de Universiteit van Tilburg.

Je kunt het boek o.a. bestellen op bol.com

een beloofd land van barack oboma

Nummer 5: Een beloofd land

Zelf nog niet gelezen, maar staat op mijn verlanglijst voor deze zomer: “Een beloofd land” van Barack Obama. Deze staat in de lijst van boekentips van Bill Gates. Hij voegde daaraan toe dat hij verwacht dat het en boek is met veel inzichten over leiderschap. Daarnaast natuurlijk heel interessant om te lezen over wat er in het Witte Huis in de tijd dat Barack Obama president was afspeelde.

Je kunt het boek o.a. bestellen op bruna.nl

Nummer 4: Lovemarks

Een keer in de zoveel tijd lees ik dit boek opnieuw. Geschreven door Kevin Roberts – op moment van schrijven CEO van Saatchi & Saatchi; een van de grootste reclamebureau’s ter wereld. Met heldere voorbeelden legt hij uit waarom het ene merk geliefd wordt en de andere niet. Must-read voor (online) marketeers 😉

Je kunt het boek o.a. bestellen op bol.com

grip van rick pastoor

Nummer 3: Grip

Eén van de meest hulpzame boeken die ik afgelopen jaar heb gelezen. Je kent dat gevoel van heel hard rennen misschien wel, zonder dat je het gevoel hebt écht wat af te ronden en te doen. Rick Pastoor was een van de eerste werknemers van Blendle en deelt in dit boek enorm veel praktijk ervaringen over hoé je grip houdt op je werk. Krijg weer overzicht in je volle mailbox, agenda en takenlijst met dit boek. Een mooi streven voor na de zomer! ☀️

Je kunt het boek o.a. bestellen op bruna.nl

scaling up van verne harnisch

Nummer 2: Scaling up - De groeiformule

Een van de meest inspirerende boeken over bedrijfsgroei. Verne Harnish maakt bedrijfsgroei makkelijk door het op te delen in 4 facetten: Mensen, Strategie, Uitvoering in Cash. Zeer praktisch. Het boek geeft je heldere handvaten, waardoor je de ambitie die je voor ogen hebt niet uit het oog verliest. All-time klassieker, maar staat nu nog steeds op #5 van de Managementboek Top 100.

Je kunt het boek o.a. bestellen op managementboek.nl

niet te breken sander aarts

Nummer 1: Niet te breken

Dit boek is geschreven door Sander Aarts – de best getrainde militair van de Nederlandse Special Forces. Hij vertelt over wat hij in zijn loopbaan daar heeft meegemaakt. Een erg indrukwekkend verhaal. Het boek is een combi tussen praktische tips over zelfontwikkeling die je zelf toe kunt passen en een prachtige biografie die je meeneemt in het verhaal van Sander zelf. Voor mij persoonlijk het ultieme zomerboek: een mix tussen ontspanning en ontwikkeling.

Je kunt het boek o.a. bestellen op bol.com

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Vrijblijvend kennis maken?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op

RED nieuws ontvangen?

0
Inschrijvingen

Ondernemers, managers & marketeers in travel & leisure die maandelijks wél al het RED nieuws ontvangen