5 Best practices voor jouw Video Creative

Video Advertising campagnes binnen bijvoorbeeld YouTube bieden niet alleen een goedkope manier veel mensen te bereiken, ze geven jou ook de mogelijkheid om nog sterker jouw verhaal te vertellen en in contact te blijven met de doelgroep. Beeld spreekt immers meer dan 1.000 woorden! Dus hoe ga jij met de corona-periode om en wat heb jij jouw doelgroep te bieden. Vertel het door middel van video!

Maar hoe ziet een goede video creative eruit? Hoe onderscheid jij je van de concurrentie en kom je echt binnen bij jouw doelgroep? Hieronder bieden 5 best practices die jouw video creative naar het volgende niveau brengt.

1. Win in de eerste 5 seconden

De kijkers hebben niet alleen een korte spanningsboog, YouTube biedt ook de skip-button aan. Dit betekent dat kijkers binnen 5 seconden kunnen wegklikken, wanneer ze niet geïnteresseerd zijn in jouw video. Het is dus erg belangrijk om direct binnen te komen bij jouw doelgroep, start high! Welk probleem ga jij oplossen of wat heb jij te bieden? 

(Bron: Google, 2020)

2. Duidelijke Call-to-Action

Verwerk altijd een duidelijk call-to-action in jouw video. Vertel de kijker op zoveel mogelijk manieren wat hij of zij moet doen. Doe dit niet alleen CTA-button, maar verwerk een voice-over en bijbehorende graphics in de video. Herhaling zorgt voor een sterkere boodschap en verleid de kijker eerder tot het overgaan van actie. 

3. ‘’Make it short, sweet and fast’’

Je moet de aandacht van de kijker vasthouden! Maak dus een korte video met snelle shots die soepel in elkaar overlopen. Is jouw video 30 seconden, probeer er eens 15 of 10 seconden van te maken. Dat maakt de drempel lager om de video af te kijken en de kans groter dat jij jouw verhaal kan vertellen. 

4. Maak het voor mobiel

Het grootste gedeelte van de views op YouTube zijn op mobiel. Zorg er dus voor dat jouw video daarop aansluit. Maak een 9:16 formaat voor mobiel, zorg voor close-up shots, grote teksten en veel graphics. Maak dat jouw video op zowel desktop als mobiel opvalt!

5. Zorg voor een goed lay-out

Houdt bij het maken van jouw video rekening met de layout van een video-advertentie binnen YouTube en zorg ervoor dat jouw graphics en call-to-action op de juiste plek staan. Zo voorkom je dat ze bijvoorbeeld wegvallen achter de call-to-action overlay of zelfs de skip-button.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Vrijblijvend kennis maken?

Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op

RED nieuws ontvangen?

0
Inschrijvingen

Ondernemers, managers & marketeers in travel & leisure die maandelijks wél al het RED nieuws ontvangen